Невреме ће кренути са запада Србије. Биће на снази црвени метео-аларм.

"Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, падом температуре и умереним, повремено и јаким северозападним ветром, пре подне захватиће западне и југозападне пределе Србије, као и запад Војводине, а после подне и увече прошириће се и на остале крајеве. На југу и истоку земље још данас врло топло, до 35 °Ц.

У другом делу дана у свим пределима веома нестабилно па се очекују и краткотрајне временске непогоде у виду јаких пљускова са грмљавином ( од 20 до 40 мм), градом и олујним ударима ветра. Најинтензивнији грмљавински процеси и већа количина падавина очекују се у централној и источној Србији, на истоку Војводине, деловима Београда, као и у деловима западне Србије, где може пасти и од 40 до 70 мм за 12 х, локално и више.

У недељу и почетком следеће седмице у свим пределима осетно хладније, дневна температура биће испод просека за овај период године. У Београду после подне и увече веома нестабилно, а при интензивним грмљавинским процесима у појединим деловима града очекује се велика количина падавина, од 30 до 50 мм, локално и више, као и појава града и краткотрајно олујног северозападног ветра", стоји у упозорењу РХМЗ.

Потом је РХМЗ, у јутарњим часовима, издао најновије упозорење. Према најновијим информацијама, јак облачни систем који је тренутно на југу Италије, у Црној Гори, Босни и Херцеговини условљава пљускове са грмљавином и премешта се полако ка западу Србије.

"Јак облачни систем који на подручју југа Италије, у Црној Гори, Босни и Херцеговини и Хрватској условљава кишу и јаке пљускове са грмљавином премешта се ка подручју западне Србије, а затим ће се у другом делу дана преко наше земље премештати даље на исток Балкана. У другом делу дана, односно после подне, увече и у првом делу предстојеће ноћи, у нашој земљи биће веома нестабилно са условима за временске непогоде у виду обилних пљускова, појаве града и краткотрајно, при најинтензивнијим грмљавинским процесима, олујним ветром. Услед очекиване појаве временских непогода, на снази ће бити и црвени метео аларм", стоји у новом упозорењу РХМЗ.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".