Nevreme će krenuti sa zapada Srbije. Biće na snazi crveni meteo-alarm.

"Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim, povremeno i jakim severozapadnim vetrom, pre podne zahvatiće zapadne i jugozapadne predele Srbije, kao i zapad Vojvodine, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve. Na jugu i istoku zemlje još danas vrlo toplo, do 35 °C.

U drugom delu dana u svim predelima veoma nestabilno pa se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode u vidu jakih pljuskova sa grmljavinom ( od 20 do 40 mm), gradom i olujnim udarima vetra. Najintenzivniji grmljavinski procesi i veća količina padavina očekuju se u centralnoj i istočnoj Srbiji, na istoku Vojvodine, delovima Beograda, kao i u delovima zapadne Srbije, gde može pasti i od 40 do 70 mm za 12 h, lokalno i više.

U nedelju i početkom sledeće sedmice u svim predelima osetno hladnije, dnevna temperatura biće ispod proseka za ovaj period godine. U Beogradu posle podne i uveče veoma nestabilno, a pri intenzivnim grmljavinskim procesima u pojedinim delovima grada očekuje se velika količina padavina, od 30 do 50 mm, lokalno i više, kao i pojava grada i kratkotrajno olujnog severozapadnog vetra", stoji u upozorenju RHMZ.

Potom je RHMZ, u jutarnjim časovima, izdao najnovije upozorenje. Prema najnovijim informacijama, jak oblačni sistem koji je trenutno na jugu Italije, u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini uslovljava pljuskove sa grmljavinom i premešta se polako ka zapadu Srbije.

"Jak oblačni sistem koji na području juga Italije, u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj uslovljava kišu i jake pljuskove sa grmljavinom premešta se ka području zapadne Srbije, a zatim će se u drugom delu dana preko naše zemlje premeštati dalje na istok Balkana. U drugom delu dana, odnosno posle podne, uveče i u prvom delu predstojeće noći, u našoj zemlji biće veoma nestabilno sa uslovima za vremenske nepogode u vidu obilnih pljuskova, pojave grada i kratkotrajno, pri najintenzivnijim grmljavinskim procesima, olujnim vetrom. Usled očekivane pojave vremenskih nepogoda, na snazi će biti i crveni meteo alarm", stoji u novom upozorenju RHMZ.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".