Јелисавета Сека Саблић је вероватно наша највећа домаћа комичарка. Било да помислимо на неке од улога с почетка њене каријере, или чувену Кристину, или оне касније, попут Вере у "Љубав, навика, паника", довољно је да нам измами осмех.

Фото: В. Данилов

 

 

Некрунисана "краљица комедије" већ дуже од 50 година је присутна на домаћој глумачкој сцени, где важи за једну од најпознатијих дива српског глумишта.

О њеном приватном животу не зна се много, осим да има сина Стефана и људи, причајући о њој, углавном помисле на њу онакву каква је данас. Међутим, мало ко се сећа како је Сека изгледала кад је била млада...

Фото: Youtube Printscreen / kaznime123

 

 

Сека је данас, засигурно, једна од најпопуларнијих и највољенијих глумица целе Југославије. Пут ка блиставој каријери јој је отворила улога Кристине у култном филму Маратонци трче почасни круг, а поред многобројних великих улога, млађе генерације је памте и као секретарицу Маријану из Срећних људи.

Чланица Атељеа 212 је постала 1968. године и након тога је почела да ниже све веће и запаженије улоге.

 

 

19770. године, одглумила је улогу певачице Рајке у филму "Бурдуш", поред Драгомира Бојанића Гидре. Она је тада у чувеној сцени отпевала песму "Дај ми чашу ракије", а многи ће се изненадити да се присете како је глумица изгледала пре чак 53 године.

Она је врло препознатљива, па би се рекло да се ништа суштински није променило на њеном лицу, изузев година, а Сека је прави пример природне лепоте.

БОНУС ВИДЕО: