Рејчел Танстил (32) убила је своју ћеркицу Мију Кели недуго након што се сама породила у купатилу свог стана у Бернлију у Ланкаширу на северозападу Енглеске у јануару 2017. Њен партнер је за то време играо “Xбоx” у соби поред купатила. Рејчел је двапут осуђена на доживотну робију због убиства бебе, а друга казна је изречена 2019.

Она је иницијално проглашена кривом за убиство и затворена на минимум 20 година након суђења у јуну 2017, али је пресуда поништена након што је судија апелационог суда пресудио да је пороти у том случају требало понудити пресуду за чедоморство на разматрање. Порота Крунског суда у Ливерпулу прогласила је Рејчел кривом након поновљеног суђења и осуђена је на доживотни затвор са минималном казном од 17 година.

Затвор спроводи истрагу о смрти

Власти су потврдиле да је Рејчел умрла у затвору “Стајал” у Чеширу у среду. Околности њене смрти тренутно нису познате, пренео је “Дејли мејл”.

 

 

- Затвореница “Стајала” Рејчел Тансил умрла је у затвору 1. августа 2023. Као и у случају свих смрти у затвору, омбудсман за затворе ће спровести истрагу – рекао је портпарол установе.

Пре порођаја тражила на интернету "како окончати поодмаклу трудноћу"

На суду је претходно речено да Рејчел, која има диплома из психологије и била је заменица менаџера у дому за особе са менталним проблемима, пати од поремећаја аутистичног спектра. Она је тврдила да није знала да је њена трудноћа поодмакла скоро до краја термина и да је мислила да је побацила у стану који је делила са партнером Рајаном Келијем. Тада је била трудна 37-38 недеља.

Одбрана је рекла да је њено стање ума било поремећено након порођаја 14. јануара 2017. и да је претрпела “акутну реакцију на стрес”. У недељама пре порођаја, међутим, она је трагала на интернету за појмовима попут “како окончати поодмаклу трудноћу”.

"Чула гласове који су јој рекли да је она као серијски убица"

Такође је претраживала информације о озлоглашеном убици Мику Филпоту који је убио својих шесторо деце у пожару у кућу а она је наводно рекла да ју је занимало како је неко ко се описује као “психопата” могао да плаче на телевизији због смрти пре него што је откривена његова кривица.

Суду је такође речено да је Рејчел, откако је у затвору, пријављивала да чује гласове и тврдила да су јој рекли да је она као Роуз Вест, серијске убице која је са својим мужем мучила и убила најмање девет младих жена од 1973-1987.

"Избола бебу 14 пута"

Како се наводи, Рејчел је рекла партнеру да је побацила и затражила да јој донесе маказе, да би потом избола бебу која се тек родила 14 пута.

- Оно што ју је навело да убије своју бебу на овај начин можда никад неће бити познато. Породила се сама у купатилу стана у Бернлију који је делила са Рајаном, својим деветогодишњим партнером, и добила бебу тешку око три килограма. Затражила је маказе које јој је Рајан донео и онда је, без знања свог партнера, употребила те маказе да своју бебу избоде насмрт – рекао је судија током изрицања пресуде.

БОНУС ВИДЕО: