Саопштење које је објавио Дневник.хр преносимо у целости.

"Полицијски службеници Полицијске управе загребачке од тренутка примљене пријаве нестанка особе подузели су све мере и радње приликом трагања, које се подузимају и даље. По пријави нестанка ставили смо у функцију све алате које користи полиција у трагању за несталим особама, између осталих радњи и мера спроведена је претрага терена који су полицијски службеници на темељу прикупљених сазнања лоцирали као могућу почетну локацију трагања, као и корита реке Саве, те су уједно прегледане надзорне камере на локацијама за које су прикупљена сазнања да се особа њима кретала.

Још једном наглашавамо, да полицијски службеници од саме пријаве нестанка континуирано проводе и проводиће циљане активности провером доступних прикупљених информација ради откривања нових информација које се користе у сврху трагања и у коначници проналаска особе", пише у саопшетњу.

Фото: Јутјуб принтскрин/VELIKI BRAT

 

Маријана је нестала у ноћи 26. априла 2022. године, када је отишла из дома на Савици у Загребу, где је живела са породицом, а нестанак је полицији пријавио њен супруг Карло Сеиферт.

Подсетимо, Маја Ковачевић се укључила уживо у програм, тврдећи да је њена сестра убијена и да се није убила скочивши с моста, како је раније тврдила.

- Моја сестра се није убила, није се убила. Налази се на стази 9, двојица су је одвукла низ падину, 30 минута... Морам прво да се смирим, након рођендана на којем је била, имала је свађу са дечком, којег је ударила и отишла, он је кренуо за њом, ударио је неким алатом у главу, звао је човека ромске националности, њих троје су се запутили ка Шљемену. На Шљемену су је довршили, убили су је, када су је вукли низ падину. Документи су намештени, човек који је плаћен да је убије је оставио њене документе на мосту, да би изгледало као да се убила. Извињавам се гостима, не желим да учествујем у томе. Молим људе за помоћ, да се моја сестра нађе, да је моја породица сахрани, јер се није убила, већ је убијена - рекла је потресена Маја, иначе и бивша задругарка.

БОНУС ВИДЕО: