Како је Београђанин навео за Курир, у пожару је уништен његов "голф" стар десет година, "фијат кумбро" стар само годину дана од једног Новосађанина и трећи аутомобил македонских држављана. Та три возила била су паркирана један поред другог.

- На летовање смо дошли 31. јула и све је било заиста одлично, лепо смо се проводили, све до 9. августа када нам се пробудио власник виле у којој смо одсели. Кад смо изашли, видели смо ватру и све је деловало драматично - каже Марко Тодорчевић за Курир и додаје:

- Ватрогасци су некако успели да угасе пожар, али наши аутомобили су потпуно изгорели, и то на приватном паркингу виле. Аутомобили су били у хладовини.

Како даље наводи Тодорчевић је након увиђаја са осталим власницима изгорелих аутомобила отишао да да изјаву у полицијској станици.

- Страшно је шта се десило и сви сумњамо да је пожар подметнут. Нажалост, ми немамо коме да се обратимо, њихова полиција рекла нам је да нема ништа од тога и да се такве страви дешавају. Такође, навели су да је пожар уследио услед неиспавног џека, што је после 15 сати стајања у хладу просто немогуће - рекао је он и додао:

- Уплашили смо се за нашу безбедност. Из агенције преко које смо резервисали смештај рекли су нам да они немају ништа с њим и да је у питању приватни посед. Ми се само питамо ко ће нама надокнадити штету за запаљене аутомобиле. Ово је заиста страшно што се десило и сумњамо да се све то десило јер смо Срби.

Додаје да је сва срећа да се њима није догодило ништа и да нису повређени.

- Да куцнем у дрво све је уреду, али нама штета остаје. Преко агенције смо успели да се аутобусом вратимо кући и сада покушавамо да из Београда решимо наш случај у Грчкој - каже младић из Београда.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".