Десетогодишњег  дечака и његовог оца  који су се поплели на Голо Брдо и због ризичног терена нису могли да се врате у Сутоморе, евакуисали су припадници Службе заштите и спашавања Бар.

Ризици су постојали и за оца и сина, купаче на плажи због одрона а и спасиоце. Акција спашавања је трајала око сат времена и окончана је успешно.

- Две особе, отац и син евакуисани са неприступачног терена Голог брда у Сутомору. Врло опсана ситуација због врсте терена са којег се одроњава камење, а у подножју се налазе купачи. Осим што су угрозили себе пењући се на Голо брдо, били су угрожени и присутни на плажи у подножју брда - казао је  командир Службе заштите и спасавања Бар Ацо Вулевић.

Фото: Б. Дабић

 

Фото: Б. Дабић

 

 

Да ли дечија радозналост подстакла дечака да се попење на Голо Брдо, није познато. За дететом је пошао отац те су се обојица нашли на брду, али нису могли да сиђу због ерозивног терена. У суботу око 18:30 уследио је позив дежурној Служни заштите и спашавања Бар чијих четворица припадника су убрзо били на терену.

-Тежак и ризичан терен. Нема дрвећа, нема се за што везати канап. Дете сам везао за себе. Оцу ставили појас и спустили их. Обојица су враћени на сигурану и безбедну локацију,  неповређени - описао је акцију спасавања  Божо Пејовић истичући на Голо Брдо није страшно попети се, већ је проблем спусти се.

Из Службе заштите и спасавања Бар послат је апел и домаћем становништву и туристима  да се не упуштају у авантуре којим угрожавају своје, туђе и животе спасилаца.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".