Одлазак… Шта ли то у опште значи за данашњег човека… да ли је то крај, да ли је то опроштај , или можда нови почетак?

За нашу породицу то је био тренутак потпуне љубави , чистих емоција које немају границе, тренутака који су били прозор ка вечности, помешани људским тугама и човечијем болу!

Зашто човек не може да изађе из окова и свих стега које носимо по себи, зар тек кад наступи трен такозваног краја ми осетимо потпуну слободу и збацимо са себе све сувишне преграде и ограде и избацимо есенцију душе, есенцију Љубави која нам показује да баш то и није крај… Зар је тешко рећи Љубави моја, животе мој, радости моја, лепото моја? Зар нам је тешко да то кажемо свакога дана? Верујте , морамо!

Почећу од наше хероине!

Фото: АТА имагес

 

Наша мајка , твоја дивна сапутница… тај херој над херојима, орден љубави, вере, пожртвованости и свега најлепшег што може да стоји у једној жени, мајци , супрузи и дами!
Колико те само воли, колико ти је била потпуна друга половина, спојена без иједног процепа или грешке при спајању!
Марине мој, знао си да изабереш :)
Ма знао си све…

Да не причам о твом знају и вештини певања. од када си нас физички напустио, тек тада сам у потпуности схватио какав си ти био певач и какве су твоје песме, твоја каријера! Тешко је било реално расуђивати када одрасташ поред таквог певача, тако сте нас васпитавали да своје скромно гледамо а да друге дижемо, тешко је било тада да видимо, сада кристално јасно знам, да си ти у ствари један од најбољих певача народне музике који су икада шетали овим просторима…
Морам ти признати да сам поносан на твоје драге колеге и сараднике! Знам да их грлиш и љубиш!
Оче мој, сада јасно видим све… Колико смо се само Марко и ја борили и утркивали да изађемо из твоје сенке, да се изборимо за своје место, да не будемо само синови Маринка Роквића… Делимично смо то и успели за време твог живота… Сада могу поносно да кажем да смо ми искључиво синови Маринка Роквића, али не у сенци твојој , већ у вечној светлости!
Мајкане дивим ти се!

Знам да си поносан на моју браћу Дарија и Марка, какви су људи постали, колико твојих гена носе који ће се тек отључавати твојим физичким одласком! Обећавам да ћемо чувати твој…

Фото: Небојша Параушић

 

Аманет који си нам оставио, да ћемо неговати твоје врлине и ако будемо бар упола какав си ти био, мислим да смо нешто урадили! Унучићи твоји већ питају где си?

Деспот је обећао да ће бити научник и да ће наћи лек против смрти… Леона се не брине, каже да си код Амина! Симке ти шаље пољупце! Ромео и Матео поздрављају из Канаде!

А Душан, твој брат Душан… Звездо ока његовог… Увек сте били ту један за другог, увек штитили своје… Много је тужан, претужан… Али обећао је, да ће пратити твој пут чојства и јунаштва! Ја знам да ће успети! Сила је он! Љути Крајишници смо ми! Кад смо код чојства и јунаштва , мудри људи кажу да су то две највеће врлине! Обе си поседовао у изразито високим нивоима освешћености!

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".