Из Хеликоптерског сервиса навели су да је хеликоптер у раним јутарњим часовима полетео из Бањалуке ка Источном Сарајеву, по захтеву Педијатријске клинике Клиничког центра у Сарајеву, пише РТРС, преноси Српскаинфо.

– Препоручено је “хитно измештање мушког новорођенчета у инострани кардиохируршки центар ради хитне оперативне корекције урођене срчане мане”, мушког новорођенчета из Трнова, рођеног 16. августа. Новорођенче са тешком урођеном срчаном маном, у веома комплексним условима, хеликоптером Хеликоптерског сервиса транспортовано је уз комплетан мониторинг, интубирано је и уз комплетну фармаколошку подршку, под стручним надзором лекара специјалисте педијатрије и медицинског техничара -анестетичар, који су саставни део тима за ваздушни медицински транспорт – навели су из Хеликоптерског сервиса.

Новорођенче је упућено у Институт за мајку и дете у Београду ради хитне кардиохируршке интервенције и потребе за лечењем у специјализованој неонатолошкој интензивној нези.

Припадницима службе за ваздушни медицински транспорт ово је 48. транспорт у овој години, а један од најзахтевнијих до сада.

(РТРС)

БОНУС ВИДЕО:

Министарка Танасковић на отварању Дана шљиве у Блацу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".