Iz Helikopterskog servisa naveli su da je helikopter u ranim jutarnjim časovima poleteo iz Banjaluke ka Istočnom Sarajevu, po zahtevu Pedijatrijske klinike Kliničkog centra u Sarajevu, piše RTRS, prenosi Srpskainfo.

– Preporučeno je “hitno izmeštanje muškog novorođenčeta u inostrani kardiohirurški centar radi hitne operativne korekcije urođene srčane mane”, muškog novorođenčeta iz Trnova, rođenog 16. avgusta. Novorođenče sa teškom urođenom srčanom manom, u veoma kompleksnim uslovima, helikopterom Helikopterskog servisa transportovano je uz kompletan monitoring, intubirano je i uz kompletnu farmakološku podršku, pod stručnim nadzorom lekara specijaliste pedijatrije i medicinskog tehničara -anestetičar, koji su sastavni deo tima za vazdušni medicinski transport – naveli su iz Helikopterskog servisa.

Novorođenče je upućeno u Institut za majku i dete u Beogradu radi hitne kardiohirurške intervencije i potrebe za lečenjem u specijalizovanoj neonatološkoj intenzivnoj nezi.

Pripadnicima službe za vazdušni medicinski transport ovo je 48. transport u ovoj godini, a jedan od najzahtevnijih do sada.

(RTRS)

BONUS VIDEO:

Ministarka Tanasković na otvaranju Dana šljive u Blacu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".