Тужилаштво је затражило да се Н. Л. (23) осумњиченом за тешко убиство одреди притвор као и Д. Д. (24), О. Р. (21) и Б. Г. (26) који се терете са саучесништво а Виши суд у Новом Саду је прихватио тај предлог.

Прети им доживотна робија

Судија за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду одредио је притвор до 30 дана Н. Л., осумњиченом за убиство двојице младића у Футогу, а он се још терети и за нелегално оружје. Иста мера одређена је и О. Р.,Д. Д. и Б. Г., који се терете за саизвршилаштво.

Притвор свој четворици је одређен због постојања особитих околности које указују да би останком на слободи осумњичени могли ометати поступак утицајем на сведоке у циљу умањења своје евентуалне кривичне одговорности, затим због постојања особитих околности које упућују на основану бојазност да би осумњичени у кратком временском периоду могли да понове кривично дело за које су основано сумњиви, као и због начина извршења и тежине последице кривичног дела које је довело до узнемирења јавности, изјавила је портпаролка Вишег суда у Новом Саду Јелена Остојин, пише Курир.

За кривично дело за које постоји основана сумња да су га извршили осумњичени, прописана је казна затвора више од 10 година, односно може се изрећи и доживотни затвор.

Подсетимо, директни извршилац двоструког убиства Н.Л. (23) признао је након хапшења убиство младића у Футогу, а он је у полицији рекао да се плашио за свој живот због чега је убио Николу и Милоша.

Сахрана убијених сутра у Футогу

Како сазнаје "Блиц", покојни Милош М. и Никола Ш. биће сахрањени сутра на централном гробљу у Футогу.

Никола Ш. биће сахрањен у 13 часова а његов пријатељ Милош М. у 15 часова.

БОНУС ВИДЕО:

БРЗА И ЕФИКАСНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшени осумњичени за двоструко убиство младића у Футогу

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".