У тренутку снимања селфија у авиону није било путника, али су све проматрали с терминала.

Вођа особља у SWISS-у, Мартин Книхел, рекао је да је интерна истрага у току, а да ће уследити и дисциплински поступак за посаду поменутог авиона.

Снимак особља на којој се види да се стјуардеси придружила још једна мушка особа брзо се проширила друштвеним мрежама, а стигли су и бројни коментари. Неки су били негативни, други су садржали комплименте за SWISS и њихове раднике, док трећи нису разумели зашто би те активности биле опасне или проблематичне.

- Ово ће се, пре или касније, допасти SWISS авиокомпанији. Свој бренд су управо ставили пред упрте очи широм света - пише један од коментатора. Иако једни овај видео гледају као маркетиншки трик, други се, пак, шале како је стјуардеса испитивала чврстоћу излаза у случају опасности.

 

 

- Ово је у основи бесплатна вирална промоција. Данас пуно ствари постане вирално и може ићи само у корист авиокомпаније. Иако ће посада вероватно бити отпуштена, вирални снимак ће им омогућити профит и раст популарности - стоји у једном коментару.

Корисници Твитера сматрају да постоји пуно опаснијих фотографија од ове, док неки сматрају да су "људи који се баве сигурношћу на радном месту прилично строги".

- Какав неодговоран поступак. Не знају шта раде. То је крило путничког авиона. Мислим да компанија није дала никакве информације својим запосленима шта могу да раде, а шта не - осудио је један корисник Твитера особље авиона.

БОНУС ВИДЕО: