Уколико вам овај ретроградни Меркур тешко пада и имате проблеме да се носите са свим променама које доноси, следи још лоших вести - још једна планета кренула је ретроградном путањом. Ретроградни Уран стартовао је 28. августа, и познат је по поремећајима, али ове године би се та енергетска промена могла чинити додатно тешком, с обзиром на то да се његова ретроградност дешава у Бику - фиксном знаку који је озлоглашено против промена и влада над основним областима живота као што су "новац, вредности, безбедност и физичност" - каже астролог Рејчел Ланг.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Добре вести? Ова промена ће се вероватно манифестовати као само следећа фаза прогресије у вишегодишњој еволуцији. Уран је први пут ушао у Бика 2018. године (где ће остати до 2026. године), каже Скинер, тако да је у овом тренутку интеракција између ове планете и знака позната.

Ретроградни Уран у Бику траје од 28.8.2023. до 27.1.2024.године.

Ован

Уран позива да преиспитате ваше финансијско царство јер планета у Бику заузима вашу другу кућу личних финансија, имовине и вредности.

- Размислите о свом постојећем односу према новцу и вредности и размислите како се можете приближити својој идеји „финансијске слободе“ -  каже Ланг. Како желите да се ваш новац уклопи у ваш живот и да ли је ваш тренутни новчани ток довољан да подржи ваше снове и амбиције?

Пре него што кренете у акцију, знајте да је овај период најбољи за прикупљање информација и планирање - а не за повлачење исхитрених потеза.

Бик

Уран је ретроградан у вашем знаку, Бику, што значи да бисте могли бити потпуно нови на хоризонту. Можда је то идеално време да преиспитате свој имиџ и начин на који се представљате. То би могло значити подвргавање физичкој или емоционалној трансформацији. Размислите о претходним временима и променама у вашем животу.

Близанци

Ваше 12. поље подсвести је у Урановој хладној сенци овог ретроградног Урана. Ваш задатак је, каже Ланг, да будете свесни како невидљиве силе у вашем животу могу утицати на вас и можда вас спутавају.

Ланг предлаже да се запитате: Који су скривени утицаји у мом животу? Да ли траума предака води моје данашње понашање? Она такође препоручује прихватање духовне праксе, као што је трансцендентална медитација, или читање прошлих живота како бисте се боље повезали са својим унутрашњим ја.

Рак

Уран подстиче пажњу у вашој 11. кући пријатеља и удружења. Према Скинеру, ово је позив да размислите да ли заиста цените и подржавате људе са којима проводите време и, заузврат, да ли вас цене и подржавају. Ако сте део заједнице или добротворне организације, да ли сте спремни да им верујете? Ово ретроградно кретање планета је прилика да погледате како ваша пријатељства и платонски односи функционишу.

Лав

Ускоро ћете имати још један тренутак када ћете бити у центру пажње, Лаве - што није неприродно место за вас. Уран је у транзиту у вашој 10. кући каријере и перцепције јавности, чинећи тренутак зрелим за метаморфозу.

Сада је време да преиспитате све страхове или инхибиције које би вас могле спречити да закорачите у своју моц́. Он ће вас охрабрити да размислите о томе како бисте то најбоље могли да урадите, додаје она.

Девица

Спремите се да отворите свој ум или промените свој став, Девице. Уран је у вашој деветој куц́и образовања, мудрости и путовања, коју Скинер назива „веома експанзивном куц́ом“. То значи да је можда дошло време да сазнате више о теми која вас је одувек занимала, али да иначе можда нећете одвојити време да истражите.

Размислите о улагању времена, новца или труда у стицање нових вештина или увида, било да се упишете у разред, планирате путовање или једноставно убаците у нову гомилу књига о елементима филозофије, религије или уметности. У сваком случају, имаћете користи од прихватања нове перспективе.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Вага

Ова ретроградност наглашава вашу осму кућу финансија, секса, дугова и инвестиција. Ланг препоручује да испитате своја уверења у вези са новцем и инвестицијама и откријете како ваш однос према новцу утиче на ваш осец́ај контроле и сопствене вредности.

- Постоји заиста сложен однос између љубави и новца, а Вага то осећа више од било кога, јер је то знак који је веома фокусиран на партнерство, једнакост и равнотежу - каже Ланг. Говорећи о равнотежи, ово је такође одличан тренутак да се помирите са дуговима које дугујете, било буквално или фигуративно, и размислите како бисте их могли отплатити.

Шкорпија

Ова ретроградност се односи на ваша партнерства, јер се дешава у вашој седмој кући односа. Одвојите мало времена да размислите о томе како су ваше најважније романтичне, платонске или пословне везе усклађене са оним ко сте сада и какву улогу играју у вашем животу.

Можда се функција или облик ових веза мора трансформисати како би одговарао вашим будућим плановима. Искористите овај тренутак да интроспектирате зашто и како ваша динамика треба да се промени.

Стрелац

Имате урођену жељу за слободом. Док се Уран креће кроз вашу шесту кућу здравља, добробити и рутине, размислите како бисте могли да унесете неку авантуру у свој свакодневни живот.

Да ли сте се држали идеје да ваш дан мора да почне у цик зоре или да је одмор заправо лењост? Да ли сте одгајани да верујете да је распоред од девет до пет једини прави начин да радите, или да је најбољи начин да будете у форми трчање? Ретроградни Уран је време да избегавате дуготрајне идеје – посебно оне које сте усвојили од других и које се не поклапају са вашом личношц́у – и размислите како да зацртате свој пут када је у питању начин на који проводите дане.

- Размислите о томе да ли постоје активности и праксе које могу бити веће подршке вашем здрављу и благостању од оних које радите - предлаже Ланг.

Јарац

Прихватање игре и забаве можда није ваша ствар, али одметнути Уран који се крец́е уназад кроз вашу пету кућу креативности, деце и задовољства гура вас да урадите управо то.

- Као резултат напорног рада и играња по правилима, можда ћете се осец́ати угушено у својој тренутној способности самоизражавања - због чега Скинер предлаже да се фокусирате на то како да негујете своје унутрашње дете.

Посветите мало времена својој жељеној креативној потрази (или оној коју сте можда волели као дете) и дозволите себи да се опустите и будете мало опуштенији и разигранији.

Водолија

Овај ретроградни Уран би могао да вас види како лечите породичну трауму. Уранов пут се креће кроз вашу четврту кућу куће и породице, тако да Ланг каже да ћете можда бити гурнути да „копате у своје корене“ да бисте разумели како су вас порекло и прошлост ваше породице обликовали на очигледан и нејаснији начин. Проведите ово време ослобађајући се свих породичних заврзлама које вас муче.

Рибе

Ретроградни Уран се креће кроз вашу трећи кућу комуникације и учења. Пошто се у овој кући ради о перцепцији – "како видимо ствари и како их комуницирамо", каже Скинер – ово је време да разјасните како се осећате пре него што то поделите са другима.

Скинер препоручује да вођење дневника постане део ваше редовне рутине. Добиц́ете извесну јасноћу и увид у своје унутрашње мисли, као и неку праксу у њиховом организовању, што може бити од помоћи када будете морали да их пренесете другима у будућности.

БОНУС ВИДЕО: