Иако ће планета крајем године кренути директно, можемо очекивати да ћемо осетити деловање његове ретроградности и у следећој години. За оне који знају како одржати равнотежу, биће то прилика да пуно боље виде свој циљ и пут до њега.

Након што се ретроградност заврши, у пролеће 2024. можемо доћи до првих значајнијих резултата. Знакови Зодијака који ће највише осетити овај ретроградни ход су Ован, Бик, Рак, Лав и Стрелац.

Фото: Профимедиа

 

 

Древни астролози су веровали да када планета крене ретроградно, путује кроз подземни свет, откопавајући скривено знање и додирујући више својстава сенки које смо склони да игноришемо.

Јупитер се уопштено сматра планетом светлости, али и он има своју страну која је у сенци. Упамтите, то је планета ширења и баш као што може проширити обиље и наше жеље и снове, може проширити и ствари које не желимо да видимо, ствари које гурамо под тепих јер су превише болне или непријатне за суочавање.

Ретроградни Јупитер би нам могао да избаци нешто од овога на површину. Може да укаже на мрачну страну ситуације с којом смо се носили или на однос или чак само на нашу сопствену психу.

Када се ствари прошире у видокругу, то нам омогућује да видимо више детаља, већу перспективу и дубљу истину. Што више гледамо, вероватније је да ћемо боље видети и разумети.

Шта год да се одвија под овим ретроградним Јупитером, немојте да се устручавате да дубље загледате. Допустите да се ваше видно поље прошири и останите отворени за све што се појави. Можда ћете само стећи нову перспективу или моћи да видите по први пут ствари с вишег и тачнијег гледишта.

Јупитер ће се кретати ретроградно од 15 степени Бика назад на 5 степени Бика. Непосредно пре него што Јупитер бива повучен на ретроградну територију, лебди близу Урана.

Фото: Профимедиа

 

 

Евентуални сусрет Јупитера и Урана је редак и судбоносан догађај који се неће догодити до априла 2024. Али чињеница да се Јупитер јако приближио пре овог ретроградног путовања даје нам повод да наслутимо шта би могло да се деси у овом тренутку за нас.

Сезона помрачина у октобру биће посебно набијен тренутак током ретроградног Јупитера. Помрачине Ован/Вага померају фокус на начин на који изражавате своју независност ван својих веза с другима.

Ретроградни Јупитер у Бику прошириће оно што нам треба да нам скрене пажњу, али вероватно ће истаћи и нашу финансијску ситуацију. Финансијска тржишта би такође могла да буду у вестима у ово време.

Јупитер у Бику везан је за прављење планова за будућност, посебно када су у питању наше финансије. Његова енергија фаворизује сигурну, чврсту и стабилну организацију и раст, зато покушајте да размишљате у том смеру када се ради о новчаним питањима која се могу појавити.

Енергетски, ретроградни Јупитер у Бику такође може да утиче на наше осећање самопоштовања и вредности. Чему одлучујемо да дамо своју вредност? Можемо открити да се наш осећај око онога што сматрамо ведним мења у овом тренутку или се развија како би био усклађенији с вишом визијом.

Фото: Профимедиа

 

 

Иако ће планета крајем године кренути директно, можемо очекивати да ћемо осетити последице његове ретроградности и у следећој години.

За оне који знају како да одрже равнотежу, биће то прилика да пуно боље виде свој циљ и пут до њега. Након што ретроградност заврши, у пролеће 2024. можемо доћи до првих значајнијих резултата.

Знакови Зодијака који ће највише осетити овај ретроградни ход су Ован, Бик, Рак, Лав и Стрелац.

БОНУС ВИДЕО: