Канађани су славили резултатом 127:118 и овом победом су освојили бронзану медаљу на Мундобаскету.

Виђено је прегршт лепих потеза, као и огроман број поена. 

Права драма одиграла се само секунд пре краја регуларног дела. При резултату 111-108 за Канаду, Микел Бриџис је имао два слободна бацања. Кошаркаш Бруклина је прво погодио, а онда је друго намерно промашио.

Након ухваћеног одбитка лопта је дошла до Бриџиса који је погодио тројку, а сат се зауставио на 0.6 секунди до краја. Канада није успела да реализује последњи напад те се отишло у продужетке.

У додатних пет минута утакмице боље су се снашли Канађани те су на крају и славили у овом мечу.

Фото: Танјуг/АП

 

Најефикаснији у победничком тиму био је Дилон Брукс који је дао 39 поена (7/8 за три поена), а пратио га је расположени Шај Гилџус-Александер са 31 убаченим кошем, 12 асистенција и 6 ухваћених скокова.

Ово је највећи успех селекције Канаде, будући да до сада нису освојили медаљу ни на једном светском првенству. Досадашњи највећи успех био је освојено седмо место, а то се догађало два пута - на првенству света 1978, као и 1982. године.

 

 

Са друге стране, Американци, освајачи чак 12 медаља на светским првенствима, неочекивано су подбацили. Пре почетка турнира у Манили важили су за главне кандидате за злато, али остају без ичега. Ово је велики ударац за америчку кошарку. 

Репрезентација САД до сада има 12 освојених медаља - 5 златних, 3 сребрна и 4 бронзана одличја.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Наредна прилика за медаљу их чека следеће године на Олимпијским играма у Паризу.

Подсетимо, финални меч Светског првенства у кошарци у којем се састају репрезентације Србије и Немачке је на програму од 14.40 часова по нашем времену.

БОНУС ВИДЕО:

ПЕШИЋ ИЗ МАНИЛЕ: Финале Србија - Немачка многи нису очекивали

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".