Ипак, чини се да је после рођења трећег детата Ана почела мало више да открива о свом приватном животу, а недавно је била госту емисији Мире Адање Полак на "РТС-у", где је испричала много тога о себи.

Фото: Инстаграм принтсктин/анаивановиц

 

Ипак, ту се није зауставила, па је открила и многе до сада непознате ствари о свом супругу и томе како њих двоје функционишу.

Ана се такође осврнула и на то како се осећа пред камерама, што је многе изненадило, јер када је гледамо делује поптуно опуштено и као да је рођена за то. Ана је отркила да се никада није осећала пријатно пред камером и да је зато често избегавала јавна појављивања.

- Волимо да држимо до приватности и да заштитимо децу. Одувек сам била интровертна и волим да имам своју приватност. Кроз године сам имала осећај да су се моје речи преносиле на погрешан начин. Нисам имала страх од камере, али никада се пред њима нисам осећала пријатно - каже бивша тенисерка.

На питање да ли је од самог старта знала да је немачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер "тај", Ана каже да је то одмах осетила.

- Мислим да свака жена то осети. Одмах сам осетила... У погледу, мислим да очи никад не лажу, када у очима видиш и осетиш нешто. Тај осећај и док смо били пријатељи да се знамо одавно... Он мени сваким даном даје ту сигурност. То је јако важно и велики луксуз. Он је мој глас разума, увек је ту, ја сам доста емотивна... Тешко могу да опишем, али увек ме разоружа са одговором, приступом, питањем, да кад мало размислим схватим да треба да се смирим. Ја волим да се такмичим, волим да будем боље, али сам схватила да не могу да будем на сто страна, он ми доста помаже да каналишем ствари, да одвојим оно што је важније од оног што није. Ми смо два менталитета, али смо се тако лепо уклопили. Наш менталитет је ватра и њему се то допада. Он воли да дође овде и да буде део наше породице и да излази са другарима. Са друге стране, они су доста другачиији, све је организовано, све се анализира, планира и ја имам то, волим да будем организована - каже Ана Ивановић.

Фото: Профимедиа

 

Ана и Бастијан имају тројицу синова, а како каже бивша тенисерка, са њима потпуно уживају.

- Са децом уживам. Заиста сам срећна што сам могла да имам каријеру до неких година, где после могу да се посветим деци. То ми је приоритет да се што више ради са децом. Пресрећна сам што то могу. Мени је у крви да радим, али сам ствари поставила тако да су ми они приоритет. Уживам са њима, они расту, сваки пут су неке нове и интересантне ствари са њима.

- То је била одлука која се дуго крчкала. Није се десило преко ноћи, било је доста ситуација које су се уклопиле да ја више нисам осећала да сам физички на том нивоу. Постоји тај моменат када се зна да је моменат да нешто, то је био моменат за мене. То је била само моја одлука. Било је болно и тешко, завршава се нешто што је мој живот. После те објаве, одједном то више официјално не постоји. Осећала сам и усхићење, јер је следио и нови пут. Првих пар месеци осећала сам се и мало изгубљено. Нисам неко ко може да седи кући и ништа не ради... Увек сам тражила шта је то, сада када су деца и порасла, искристалисало се. Све сам објавила на фејсбук лајву. Тада сам била у Енглеској и нисам знала ни како да сазовем конференцију, тако да сам објавила преко фејсбука... - каже Ивановић.

Фото:АТА имагес

 

Стил живота јој је посебно важан, као и приватност.

- Увек се трудим да живимо на исти начин, да се хранимо што више органиски да живимо чисто, говорим и деци о рециклажи, пуно им говорим и о духовном миру, мислим да је то важно јер живимо у свету у коме се живи јако брзо. Веома ми је важно да никада немамо телефон за време оброка, да разговарамо, јер и тако упознајемо децу и пуно тога и сазнајемо, тако сам ја одрасла и јако ми је важно да то пренесем на своју децу. И Басти и ја волимо да проводимо време са њима и доста смо заједно - каже Ана Ивановић и додаје:

- Трудимо се да задржимо приватност. Нама је веома динамично и занимљиво, али не сматрамо да то треба да делимо са другима. Покушавам да вредности по којима сам расла пренесем и на своју децу. Трудимо се да имамо нормалан живот са децом. Они ни не знају ко смо ми, ни чиме се бавимо... Имала сам две симпатичне ситуације са старијим сином прошле године, зауставили су ме на улици да се сликамо, а када сам га питала да ли зна зашто су ме зауставили да се сликамо, он је рекао не, а ја сам му рекла да је то зато што су чули да сам јако добра мама. Други пут ме је питао да ли су ти људи са којима се сликам моји пријатељи, ја сам му рекла да јесу... - испричала је кроз осмех Ана.

Како каже, не жели да њени синови имају притисак славе и успеха својих родитеља током каријере.

- Знам да то није заувек могуће, али докле год је могуће да се одржи то да не знају чиме смо се бавили... Сматрам да свако зна шта је позив, не желим да стварам притисак својој деци ако пожеле да се баве спортом којим смо се ми бавили или неким другим спортом. Чак ми ни не дају да са њима станем на тениски терен, кажу ми: "Не, не мама ти не знаш, пусти тату...". Штагод да они изаберу, не желим да имају притисак да буду неко и нешто само зато што смо ми били неко и нешто у том спорту - рекла је наша прослављена тенисерка.

Глоссy

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".