У Основној школи "Слободан Пајић Баја" у Пећинцима догодио се ужасан инцидент у понедељак када је на часу физичког ученик гвозденом куглом за бацање погодио ђака старијих разреда у главу. Из поменуте школе потврдили су да је трагедија умало избегнута, као и да су детаље о том догађају навели у саопштењу које су објавили дан након што се све издешавало.

- Јуче, 11.9.2023.године у послеподневној смени у нашој школи у Пећинцима, на часу физичког и здравственог васпитања повредио ученик петог разреда. Дете има повреду главе, збринуто је и превезено у болницу у Београд, где се налази на лечењу и даљем посматрању. Родитељи и сви надлежни су обавештени о том случају. Школа ће радити на утврђивању околности услед којих је дошло до повреде и утврђивати евентуалну одговорност запослених. У мислима смо са дететом и његовом породицом и желимо да се брзо опорави - наводи се у саопштењу школе и додаје:

- Истог дана школу је посетила Просветна инспекција Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице Војводине и просветни саветници Школске управе Нови Сад. Школа и надлежни органи предузимају даље кораке у оквиру својих надлежности.

"Мој син је оперисан и сада је добро"

Подсетимо, дечак је добио тешку фрактуру лобање, а мајка повређеног дечака потврдила је да се у понедељак несрећа догодила. "Мој син је оперисан и сада је добро хвала Богу. Једино то ми је битно, детаље не знам, деца која су била тамо најбоље знају шта се десило", кратко је рекла мајка повређеног основца.

Из Дечје клинике у Тиршовој потврдили су за Курир да се дечак из Пећинаца налази у овој здравственој установи, да је оперисан и да је у стабилном стању.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".