Сара Шариф (10) живела је са својим оцем и маћехом у енглеском граду Вукингу.

Онда се догодио кобни догађај који је потресао свет. Сара је пронађена мртва у породичној кући 10. августа дан након што су њен отац Урфан Шариф (41) и маћеха Беинаш Батул (29) побегли у Пакистан.

Обдукција је показала да је Сара задобила "вишеструке и тешке повреде".

Отац и маћеха напустили су Уједињено Краљевство с још петоро деце узраста од једне до 13 година. Урфан Шариф је био тај који је хитно назвао 999 чим је побегао из земље и слетео у Пакистан.

Локална полиција је недељама трагала за Шарифом, његовом партнерком, али и његовим братом, међутим, није успела да их пронађе. Након неколико недеља скривања објавили су видео снимак са непознате локације. То је био први пут да су јавно проговорили откако је девојчица пронађена мртва.

Батул је читала из бележнице и описала Сарину смрт као "инцидент". Додала је да је породица спремна да сарађује ​​са британским властима. Такође је изразила забринутост за безбедност породице рекавши да су били присиљени на "скривање".

У интервјуу за пољску телевизију "Уwага!" мајка девојчице, Олга Шариф, поделила је узнемирујућу причу о својој посети мртвачници како би идентификовала тело своје кћери.

- Један јој је образ био натечен, а друга страна у модрицама - рекла је у интервјуу потресена мајка девојчице.

Олга и Шариф растали су се 2015.године. Сара је заједно са својим старијим братом живела са мајком до 2019. године кад је породични суд одлучио да треба да живе с оцем. Олга је задржала једнака права на посете деци, а тврди да јој је како је време пролазило све теже било да их обилази.

Сада су Сарин отац и маћеха односно њен ујак Фаисал Малик (28) оптужени за изазивање или допуштање смрти детета. Одређен им је притвор како би се у појавили пред судом за прекршаје.

Ухапшени су у среду на аеродрому Гетвик док су се искрцавали с лета из Дубаија. Напустили су Пакистану у среду ујутро након преговора с полицијом и британским властима.

Полиција је саопштила да је Сарина мајка обавештена о најновијем развоју догађаја и да јој пружају подршку специјалисти полицаје.

Троје оптужених нестало је након доласка у Пакистан.

Претпостављало се да је петоро деце било са Урфаном, међутим, показало се да су боравили код свог деде. Пронађени су након полицијске рације и збринути у Пакистану.

Британски медији наводе даје деда девојчице Мухамед Шариф преговарао с локалним политичарима и полицијом да бегунци изађу из скровишта и буду предати британским властима. Речено је да су се бојали злостављања ако се са њима позабави полиција у Пакистану.

(Курир.рс/Јутарњи/Гуардиан)

БОНУС ВИДЕО: