Славни глумац и комичар, Расел Бренд је у петак на свом Јутјуб каналу демантовао озбиљне оптужбе које су против њега изнете у писму и мејлу уочи мистериозне истраге која је требало да се емитује на једном популарном тв каналу.

ФОТО: Профимедиа

 

Наиме, две жене су оптужиле Расела Бренда да их је силовао и злостављао, укључујући и једну која је тада имала само 16 година, као део ширег низа оптужби против њега. Прва жена - названа Алис да би заштитила свој идентитет - тврдила је да је била у 'емоционално насилној и контролисаној вези' са Брандом, који је тада имао 31 годину, као тинејџерка око три месеца, открио је Цханнел 4 Диспатцхес у програму у суботу, преноси Дејли мејл.

Алис, која је наводно понашање звезде означила као "угођај", тврдила је да ју је током њихове везе називао "дететом" и да је постепено постао "контролишући, а затим емоционално и сексуално злостављајући".

- Расел се бавио понашањем тимаритеља, али тада нисам знала шта је то. Покушавао је да забије клин између мене и мојих родитеља, учио ме да их лажем. - испричала је Алис и додала:

- Била сам код тате и било је 11 сати увече. Послао ми је поруку, а ја сам смислила сценарио у којем сам рекала да је мој пријатељ болестан, и да бисмо играли улогу разговора у текстуалним порукама. Имао је цео сценарио за мене.

Телевизијска радница по имену Рејчел такође тврди да ју је Бранд "приредио за секс".

Жена тврди да ју је Бренд пикирао док је радила као тркачица док је комичар радио на телевизији.

Бренд је оптужен за силовање, сексуалне нападе и емоционално злостављање током периода од седам година. Четири жене су навеле сексуалне нападе између 2006. и 2013. године, када је био на врхунцу своје славе, радећи за ББЦ Радио 2 и Цханнел 4, као и глумећи у холивудским филмовима.

Алис наводи да јој је узео невиност, био је 'заокупљен' тиме да је она 'невина и чиста', и често ју је називао 'Дете'. Жена тврди да јој је помогао да направи лажи како би преварила њене родитеље и подстакао ју је да сакрије њихову везу од својих пријатеља.

Рекла је истражитељима да је Бренд послао такси у њену средњу школу да је покупи. Алис такође тврди да је на његов захтев сачувала његов број телефона као "Чарли" како би преварила своје родитеље.

Она је такође тврдила да је глумац и комичар једном испред ње пољубио њену мајку и, у другој прилици, "натерао пенис у њено грло" и "натерао је да се задави", престајуц́и тек након што га је ударила песницом у стомак.

Она је истрази рекла да је одлучила да сада подели своју причу јер жели да се закон промени како би се боље заштитили људи млађи од 18 година, тврдећи да је са 16 година била премлада да би пристала на секс са одраслом особом.

"Не би требало да буде легално да 16-годишњакиња има везу са мушкарцем у тридесетим. Требало би да постоји нешто што ће заштитити децу", рекла је она и додала. Моја мама се и даље осећа као да ме је на неки начин изневерила у томе што сам дозволила да се ово деси, али уопште није имала прибегавања."

Алис је тврдила да је упознала Бренда 2006. док је куповала у једном тржном центру. Он је тада радио у оближњем МТВ студију. Истрази је рекла да јој је узео торбе за куповину, прегледао шта је купила и критиковао сваки предмет. Тврдила је да је чак извукао црвену хаљину и рекао јој: 'Ово ћеш носити на нашем дејту ове недеље'. Тврдила је да је пар изашао на вечеру на свом првом састанку и иако се за ту прилику нашминкала и обукла у 'црвену хаљину и ципеле са великом платформом', 'Никако нисам изгледала као жена. Била сам дете које се обукло за вечеру.'

Тврдила је да је на почетку њихове везе Бренд био "веома шармантан и веома пажљив". Навела је да јој је слао "опширне" поруке и често је остављао да се осећа "вртоглаво" и "посебно".

Међутим, она такође тврди да га је узбудила чињеница да је невина, тврдећи да би је назвао својом 'бебом', држао је у наручју као дете и миловао је по коси.

"Ствари су постале веома интензивне, веома брзо. Рекао сам да никад нисам имала секс ни са ким и он је одмах добио ерекцију. Био је као, "о мој боже, моја беба, моја беба" и подигао ме као дете", рекла је Алис у специјалу на Каналу 4.

Даље је тврдила да је он рекао да је она "као моја мала лутка" и да је постао "очаран" њеном невиношц́у и чистоц́ом.

Такође је тврдила да је током секса заузео 'моћни став' због чега се осец́ала као да верује да он 'осваја нешто'.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".