Када је позвана на свадбу решила је да се потруди да испуни све стандарде које један такав догађај може да постави, а како млада живи на високој нози дуго се размишљала шта поклонити младенцима, а да се не осрамоти, али и шта обући за такво друштво.

Пошто је запослена са просечном платом, одвајала је новац неколико месеци раније и када је дошао дан свадбе, обукла је своју нову хаљину, понела луксузан поклон и упутила се у један познати престонички клуб у ком се весеље организовало заједно са још пет пријатељица.

Први шок уследио је одмах на улазу. На вратима их је дочекала девојка која им је објаснила који је сто за који треба да седне али и где да остави јакну. Ништа не би било необично да Маријана није оставила јакну, а момак који чува гардеробу затражио 200 динара!

Фото: Профимедиа

 

- Јасно ми је да се чување гардеробе наплаћује у ноћним клубовима али да се наплаћује на свадбама, још нисам чула. Нема везе, хајде за 200 динара нећу пропасти. Сигурно нису младенци то желели, сигурно је такав услов од стране локала - испричала је Маријана.

Сместили су их за сто и одмах послужили пиће. Девојке су желеле да се опусте па су у старту узеле по коју чашицу алкохола. Уживале су уз музику и супер се провеле. Међутим, када је дошло време да се крене кући уследио је “хладан туш”.

- Поздравиле смо се са младенцима и спремале да кренемо, у том тренутку пришао нам је конобар. Замолио нас је да наплати рачун, а ми смо се шокиране погледале. Пребледела сам, нисам могла ни да помислим да сам дошла на свадбу, донела поклон и да платим чување јакне и пиће које сам попила - рекла је Маријана.

Фото: Профимедиа

 

Када им је конобар дао фискални рачун, на њему је стајала вредност од 17.800 динара за све оно што су њих 6 попиле то вече.

- Погледале смо се, погледале младенце па људе около. Онда сам схватила да за још један сто стиже рачун и да не сањам. Шта ћемо, ухватили смо се за новчанике и некако прикупиле суму коју нам је конобар тражио. Излетеле смо напоље без речи. Неко време ни једна није могла да проговори од шока који смо доживеле - рекла је Маријана.

Након свадбе јавила јој се млада која се захвалила за присуство и предиван поклон, луксузну слику која ће, како јој је рекла, сигурно красити њихову дневну собу, али о испостави рачуна није рекла ни реч.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: