Након бројних проблема који су задесили Аниту Манчић, од борбе за потомством до развода брака дугог 22 године, она је мир и спас пронашла у стварима које јој пријају, а како каже, спремна је и да себи пружи нову љубавну шансу.

- Да! Па што да не. Мислим, ја сам млада, и једну моју колегиницу која је била и старија него ја сада, била је заљубљена и нисам могла да верујем тада да то постоји у тим неким годинама. Знам да сам јој говорила: "Ти си ми дала веру у живот да је то могуће, да је то изводљиво". Просто, године не значе да умире твој дух. Твоје тело слаби, али дух остаје. То је заправо највећи проблем што ти останеш у глави млад, решиш све оне глупе проблеме које си имао као млад и сад баш кад би требало да живиш квалитетно, твоје тело не може баш да те прати, почнеш ти да пратиш њега, али дух не умире - рекла је глумица гостујући у емисији "Уна, дуе, тре" на ТВ Уна.

Сада се максимално посветила мирном животу на Космају. Поред уживања у свом послу који који јој је приоритет, пронашла је и хоби који јој све више прија.

Фото: АТА имагес

 

 

- Мој хоби се своди, заправо, на обавезе, а то је сређивање дворишта, крчим и чистим шуму, косим, заливам... То су просто неке ствари које су ми игром случаја постале хоби зато што је ове године толико расла трава и толико је било кише, да ме на крају и смирује. Ја сам мануелац и просто та врста посла која је потпуно различита од овог чиме се ја бавим је нешто што ме заиста испуњава, смирује и негде сам у својим мислима - рекла је глумица.

Током успешне глумачке каријере имала је прилику да оствари светску славу боравком у Француској, али не каје се због повратка у Србију.

- Није ми жао зато што сам и тада била свесна, као што сам и сада, да ја на тај начин не бих могла да се снађем. Познајем себе доста добро. Прво што сам доста некомуникативна, могу чак да кажем асоцијална особа, а за тај свет и за ову врсту посла често се питам, с обзиром на то колико се крећем и колико комуницирам с људима, чуди ме како сам уопште преживела и како уопште имам посла - прича Анита и наставља:

Фото: В. Данилов

 

 

- Јако сам лепо упамтила реченицу Петра Краља да је важно опстати у овом послу, и живети, и трајати. Постоје те славе и популарности и оне су тренутне. Некоме мање некоме дуже траје то, али поента је трајати - објаснила је.

С друге стране, Манчић је у једном периоду живота одустала од глуме, а открила је и разлоге.

- Ја сам одустала једном и отишла сам на ФДУ да будем професор. Мислила сам тог тренутка да ћу играти те представе и да нећу више ништа радити и бићу професор. Али некако сам дозволила себи то и дозволила себи да схватим да ја без глуме не могу. А напустила сам је зато што ми је било досадно, било ми је доста свега што видим око себе, а не мислим да је професионално и исправно. Једноставно сам у једном тренутку помислила да то није свет коме ја желим да припадам - завршава глумица.

(Уна ТВ)