Неки воле ужурбаност и ритам живота у великим градовима, а неки су пре заинтересовани за мирне градове са одличним животним стандардом и малим порезом, наводе из "Nomad Capitalist".

Њихову листу идеалним мирних градова чине Пловдив (Бугарска), Портимао (Португал), Андора ла Вела (Андора), али и два града са наших простора - Тиват и Нови Сад.

- Ако желите лепоту Монака, али се надате да ћете живети скромним животом, онда је овај град у Боки Которској (Црна Гора) идеалан за вас. Има све што бисте икада могли пожелети, укључујући и јахт клуб, али једва да има 14.000 људи - написали су о Тивту.

Фото: Д. Дозет

 

- Црна Гора има атмосферу ЕУ, али је и даље ван њене директне сфере утицаја - додају. Како наводе, једина мана ове локације је што није једно од најјефтинијих места у Еворпи или барем на Балкану.

Ево и шта су навели када је реч о Новом Саду:

- Ако желите да живите на периферији Европе, али у земљи са великим развојним потенцијалом, онда је Србија право место за то. Главни град Београд има сјајну атмосферу, али прави драгуљ Србије је Нови Сад. Током лета то је идилично место за живот. Прелепа природа окружује сваку улицу. Цене су приступачне у односу на Европу.

- Можда није најдинамичнији град, али је прелеп са лаким приступом Београду, који има више гужве ако је то оно што тражите - закључују.

БОНУС ВИДЕО: