Ванилице су сигурно један од колача која нас потсећају на детињство. Овај слаткиш био је посластица на свим слављима, а славе су незаобилазни догађаји на којима смо могли да уживамо у овом укусу.

Данас су најчешће на трпези замењене оним куповнима, зато смо одлучили да са вама поделимо рецепт овог специјалитета.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Mijesi peci sijeci Moja kuhinjica

 

Састојци:

– 250 г маргарина, собне температуре (или маслаца)
– 100 г шећера у праху
– корица лимуна
– 1/2 лимунова сока
– 1 ванилин шећер
– 50 г млевених ораха
– 400 г брашна (тип 400 пудер брашно, може друго бијело брашно)
– Пекмез од шљива (може и други по жељи)
– Шећер у праху на крају

Печемо у загријаној рерни на 180 степени око 12 минута, проверимо да задрже светлу боју.

 

 

Колико су ванилице популане у Србији најбоље говори чињеница да се убрајају међу најпродаваније производе на нашем тржишту и колаче који се најчешће праве. Да су јединствене и укусне чуло се чак и у свету, због чега су ванилице проглашене и најбољим ситним празничним колачима! 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".