Разлика између шненокли и парадижота је само у начину њиховог сервирања. Код шненокли се облачићи од беланаца преливају жуманцима док је код парадижота идентичан поступак само се додају кекс и рендана чоколада.
Све је ствар укуса па послужите овој десерт онако како ви највише волите.
Састојци:
- 1 литар млека
- 6 целих јаја
- 4 кашике кристал шећера
- 40 грама ванилин шећера (4 кесице)
- 2 равне кашике меког брашна
Додатак за парадижот:
Прочитајте још
- кекс
- рендана чоколада
Припрема:
Мутите миксером беланца док не добијете чврсту смесу. У дубоку шерпу сипајте млеко и додајте екстрат ваниле и грејте док не проври. Када млеко проври, температуру смањите на најмање, а затим кашиком вадите умућена беланца и пажљиво их спуштајте у врело млеко.
Шненокле кувајте по 1,5 минут са сваке стране, а затим их извадите из млека и поређајте у чинију.
Жуманца умутите са шећером. У ту смесу додајте густин или брашно и 2 кашике млека у коме сте кували шненокле. Све добро промешајте. Млеко у коме сте кували шненокле ставите опет да ври, па температуру смањите.
Лагано додајте смесу са жуманцима, непрестамо мешајући и сва заједно кувајте док се не згусне. Када се смеса згусне, скините је са рингле и оставите да се мало охлади. Када прелив буде прохлађен, прелијте њиме шненокле. Колач добро охладити у фрижидеру па послужити.
Можете га сервирати на доста различитих начина а осим кекса и чоколаде лепо се уклапа и са преливом од карамеле и листићима бадема.
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".