Усаме Зукорлић рођен 1992. године у граду Константини у Алжиру од оца Муфтије Муамера Зукорлића и мајке Палестинке Умеје Абу Таха Зукорлић.

У Новом Пазару је завршио основну школу, а након тога похађао је средњу школу медресу Гази Иса-бег. Обављао је функцију председника Младих БЏ две године.

Образовање је наставио на Интернационалном универзитету у Новом Пазару где је дипломирао право, а затим је похађао Факултет за исламске студије ги дипломирао педагогију и комуникологију. У том периоду је обављао је функцију заменика дирекора Санџак телевизије.

 

 

Звање мастера је стекао на матичном Интернационалном универзитету у Новом Пазару и то из области економије.

Предавачку каријеру започео је као наставник у Медреси Гази Иса-бег, а радио је као асистент на праву на Интенационалном универзитету у Новом Пазару.

Оснивач је Развојно едукативног друштва – РЕД, удружења које је основало БиоСан, ИТСан и чувеви "Бошњачки ДНК пројекат", чији је координиратор.

Тренутно обавља функцију пројект-менаџера на Факултету за исламске студије и заменика председника Републичке изборне комисије.

Полазник је бројних семинара на темама економије, пројект менаџмента, сузбијања екстремизма, едукацијских вештина и медија.

Говори босански, енглески и арапски.

Ожењен и отац четворо деце.