Usame Zukorlić rođen 1992. godine u gradu Konstantini u Alžiru od oca Muftije Muamera Zukorlića i majke Palestinke Umeje Abu Taha Zukorlić.

U Novom Pazaru je završio osnovnu školu, a nakon toga pohađao je srednju školu medresu Gazi Isa-beg. Obavljao je funkciju predsednika Mladih BDŽ dve godine.

Obrazovanje je nastavio na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru gde je diplomirao pravo, a zatim je pohađao Fakultet za islamske studije gi diplomirao pedagogiju i komunikologiju. U tom periodu je obavljao je funkciju zamenika direkora Sandžak televizije.

 

 

Zvanje mastera je stekao na matičnom Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru i to iz oblasti ekonomije.

Predavačku karijeru započeo je kao nastavnik u Medresi Gazi Isa-beg, a radio je kao asistent na pravu na Intenacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Osnivač je Razvojno edukativnog društva – RED, udruženja koje je osnovalo BioSan, ITSan i čuvevi "Bošnjački DNK projekat", čiji je koordinirator.

Trenutno obavlja funkciju projekt-menadžera na Fakultetu za islamske studije i zamenika predsednika Republičke izborne komisije.

Polaznik je brojnih seminara na temama ekonomije, projekt menadžmenta, suzbijanja ekstremizma, edukacijskih veština i medija.

Govori bosanski, engleski i arapski.

Oženjen i otac četvoro dece.