Са друге стране браниоци су тврдили да је овде дошло до убиства из нехата када је оптужени желео себи да пререже вене а супруга га је у томе спречавала, па јој је у тој ситуацији нанео повреде без жеље да је повреди а камоли усмрти.

Такође су тражили да му суд укине притвор и одреди кућни притвор уз наногицу до правоснажности пресуде.

Спасић је у својој завршној речи рекао да се каје због свега.

“Кајем се због свега, моја највећа казна је мој живот који треба да наставим са овим последицама, без могућности да ово исправим”, рекао је он.

Суд је заказао изрицање пресуде за петак 26. новембра у подне.

У завршној речи поступајући тужилац истакао је да је доказано да је Спасић убио своју супругу с обзиром на ДНК анализе и вештачења. Он је подсетио да су вештаци утврдили да је окривљеном у тренутку убиства била смањена урачунљивост али “не битно”.

Тужилаштво је као отежавајућу околност навело Јеленино поверење, љубав и лојалност према супругу, те чињеницу да је уз њега била и у најтежим ситуацијама, као што су тешка болест сина а потом и губитак новца.

Такође је истакло да је Јелена убијена “ни крива ни дужна” од стране човека са којим је делила постељу и безусловно му веровала. Спасићеви браниоци указали су на његово лоше психичко стање услед материјалних и породичних проблема, као и на то да је раније желео да изврши самоубиство. Они су утврдили да њихов брањеник није имао никакав мотив да науди својој супрузи.

Током суђења Спасић је тврдио да у моменту убиства није био свестан и да се не сећа да је починио то дело, него је за смрт супруге сазнао тек након буђења у Ургентном центру.

Оптужени је такође навео да је више пута покушао себи да одузме живот због финансијских проблема од чега га је одвратила управо супруга.

Спашић је оптужен да је убио своју жену Јелену убодима ножа у пределу врата, након чега је себи пререзао вене покушавајући да изврши самоубиство, док су њихова два малолетна сина била у суседној соби.

Спасић је у притвору од хапшења након убиства у мају 2019.