Sa druge strane branioci su tvrdili da je ovde došlo do ubistva iz nehata kada je optuženi želeo sebi da prereže vene a supruga ga je u tome sprečavala, pa joj je u toj situaciji naneo povrede bez želje da je povredi a kamoli usmrti.

Takođe su tražili da mu sud ukine pritvor i odredi kućni pritvor uz nanogicu do pravosnažnosti presude.

Spasić je u svojoj završnoj reči rekao da se kaje zbog svega.

“Kajem se zbog svega, moja najveća kazna je moj život koji treba da nastavim sa ovim posledicama, bez mogućnosti da ovo ispravim”, rekao je on.

Sud je zakazao izricanje presude za petak 26. novembra u podne.

U završnoj reči postupajući tužilac istakao je da je dokazano da je Spasić ubio svoju suprugu s obzirom na DNK analize i veštačenja. On je podsetio da su veštaci utvrdili da je okrivljenom u trenutku ubistva bila smanjena uračunljivost ali “ne bitno”.

Tužilaštvo je kao otežavajuću okolnost navelo Jelenino poverenje, ljubav i lojalnost prema suprugu, te činjenicu da je uz njega bila i u najtežim situacijama, kao što su teška bolest sina a potom i gubitak novca.

Takođe je istaklo da je Jelena ubijena “ni kriva ni dužna” od strane čoveka sa kojim je delila postelju i bezuslovno mu verovala. Spasićevi branioci ukazali su na njegovo loše psihičko stanje usled materijalnih i porodičnih problema, kao i na to da je ranije želeo da izvrši samoubistvo. Oni su utvrdili da njihov branjenik nije imao nikakav motiv da naudi svojoj supruzi.

Tokom suđenja Spasić je tvrdio da u momentu ubistva nije bio svestan i da se ne seća da je počinio to delo, nego je za smrt supruge saznao tek nakon buđenja u Urgentnom centru.

Optuženi je takođe naveo da je više puta pokušao sebi da oduzme život zbog finansijskih problema od čega ga je odvratila upravo supruga.

Spašić je optužen da je ubio svoju ženu Jelenu ubodima noža u predelu vrata, nakon čega je sebi prerezao vene pokušavajući da izvrši samoubistvo, dok su njihova dva maloletna sina bila u susednoj sobi.

Spasić je u pritvoru od hapšenja nakon ubistva u maju 2019.