Први резултати истраге указују на експлозију гаса. До снажне детонације је дошло када је, како се сумња, један од радника оштетио гасовод грађевинском машином.

Према наводима, они су од 8. до 10. новембра ове године у Земуну, у Улици Шевина, приликом извођења радова на постављању оптичких инсталација за мобилну телефонију, оштетили гасну инсталацију услед чега је дошло до неконтролисаног ширења гаса.

Нико није могао ни да наслути да ће због нечије непажње кућа одлетети у ваздух, а управо то се догодило када је несрећна жена, након што је гас пуштен, укључила кувало за кафу.

У том тренутку је гас изашао из оштећене цеви и кроз канализацију ушао у кућу, где је дошло до експлозије. Беживотно тело мушкарца извучено је након пет сати, док је Хитна помоћ брзом реакцијом превезла повређену жену у Ургентни центар, где јој се пружа неопходна медицинска помоћ.

Ухапшени су руководиоци фирме чији радници су изводили радове у Земуну када је дошло до експлозије услед цурења гаса када је једна особа изгубила живот. Поред њих, ухапшени су и радници фирме К.К, Р.В, Г.В, Н.Т, М.Ђ, З.Г.и М.С због кривичног дела тешка дела против опште сигурности.

Свима прети затвор од 2 до 12 година, сумња се да су они били подизвођачи грађевинских радова и да су током извођења радова оштетили гасоводну цев, а о томе нису обаветили Србијагас.

- Сумња се да је фирма која је изводила радове за каблове наводно пробушила и цеви којима се спроводи гас и тако је заправо и дошло до цурења гаса и до катастрофе у којој је настрадао С.Љ - навео је раније извор упућен у истрагу.

Тело мушкарца С.Љ. (74) извучено је испод рушевина, док је жена, његова ћерка Б. (50), задобила повреде главе и опекотине па је превезена у Ургентни центар. Кућа у којој су живели отац и ћерка је потпуно срушена.

БОНУС ВИДЕО:

(Република)