Осумњичени се терети због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка дела против безбедности јавног саобраћаја. Он је ухапшен и, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву на чији предлог му је, након саслушања, одређена мера забране напуштања места боравишта.

Тужилаштво је одредило вештачење, а у даљем току поступка предузеће и друге доказне радње ради доношења одлуке.  За ово кривично дело, како је саопштено, законом је прописана казна затвора у трајању до четири године. 

Полицијска управа Лесковац је раније саопштила да су њени припадници ухапсили А. Ј. (31), из околине Дољевца, због постојања основа сумње да је, у уторак у Брестовцу, управљајући аутомобилом „лада нива“ ударио десетогодишњег дечака који је прелазио улицу.

Том приликом дечак је задобио тешке телесне повреде због којих је, из лесковачке Опште болнице, транспортован у нишки Универзитетски клинички центар (УКЦ) и у стабилном је стању. 

-  Дечак се налази у јединици интензивног лечења. Стабилан је, свестан, комуникативан. Планирана је хируршка интервенција бутне кости која је поломљена – саопштено је из УКЦ. 

Малишан је у Ургентни центар лесковачке Опште бонице примљен са повредом главе, абдомена, мале карличне и бутне кости. 

БОНУС ВИДЕО: