Osumnjičeni se tereti zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On je uhapšen i, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu na čiji predlog mu je, nakon saslušanja, određena mera zabrane napuštanja mesta boravišta.

Tužilaštvo je odredilo veštačenje, a u daljem toku postupka preduzeće i druge dokazne radnje radi donošenja odluke.  Za ovo krivično delo, kako je saopšteno, zakonom je propisana kazna zatvora u trajanju do četiri godine. 

Policijska uprava Leskovac je ranije saopštila da su njeni pripadnici uhapsili A. J. (31), iz okoline Doljevca, zbog postojanja osnova sumnje da je, u utorak u Brestovcu, upravljajući automobilom „lada niva“ udario desetogodišnjeg dečaka koji je prelazio ulicu.

Tom prilikom dečak je zadobio teške telesne povrede zbog kojih je, iz leskovačke Opšte bolnice, transportovan u niški Univerzitetski klinički centar (UKC) i u stabilnom je stanju. 

-  Dečak se nalazi u jedinici intenzivnog lečenja. Stabilan je, svestan, komunikativan. Planirana je hirurška intervencija butne kosti koja je polomljena – saopšteno je iz UKC. 

Mališan je u Urgentni centar leskovačke Opšte bonice primljen sa povredom glave, abdomena, male karlične i butne kosti. 

BONUS VIDEO: