Градоначелник је смрт назвао "несрећном и трагичном".

"Потврђено је да је једно од наше деце овде у Челсију убио егзотични кућни љубимац и да је дете подлегло повредама јуче поподне након што је пребачено у болницу", рекао је градоначелник Тони Пиклшајмер.

Полиција је саопштила да су у четвртак око 13 часова по локалном времену позвани у дом детета, након што су добили дојаву о нападу животиње. Дете је потом пребачено у болницу, где је проглашено мртвим од повреда задобијених у нападу, пише Би-Би-Си .

Полиција је животињу описала као "хибрид вука и пса" коју је породица бебе држала као кућног љубимца. Одатле додају да настављају да истражују околности које су довеле до погибије детета. Градоначелник Пиклшајмер рекао је за ЦБС да је у кући било друге деце у време инцидента.

Сличан инцидент догодио се 2018. године, када је осмодневна беба умрла након што ју је напала иста животиња. Иначе, према Међународном центру за вукове у Минесоти, овај хибрид је потомак домаћег пса и вука који су се парили. „Ове две врсте су интерфертилне, што значи да се могу укрштати и производити одрживо потомство“, наводи Центар на својој веб страници.

Број таквих животиња у Сједињеним Државама је велики, а да ли су добри кућни љубимци или не, предмет је многих спорова. Према Међународном центру за вукове, мало људи успешно држи хибриде као кућне љубимце, а што је већи проценат вучјих гена у животињи, мања је вероватноћа да ће се она држати као кућни љубимац.

На хиљаде њих бива напуштено у САД сваке године јер људи купују животињу о којој нису спремни да брину. Међународни центар за вукове каже да поседовање хибрида вука и пса као кућног љубимца може бити изазов због њиховог сложеног и непредвидивог понашања.
Међутим, већина америчких држава има своје законе који регулишу узгој и власништво таквих животиња, који се понекад разликују по округу. Неколико држава, као што су Илиноис, Мичиген и Њујорк, забраниле су хибриде вукова и паса као кућне љубимце.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: