Филијала италијанске Банке БПМ (Банца Пополаре ди Милано) у Милану опљачкана је јутрос, чим су запослени стигли на посао.

Према њиховом сведочењу, четири мушкарца италијанске националности, који су говорили акцентом са Сицилије и Кампање, у банку су ушли преко пицерије која се налази поред.

Тамо су провели ноћ, чекајући девет сати, да запослени дођу на посао. Тада су кроз рупу упали у банку, а запосленима везали руке и ноге. Од седморо њих издвојили су двоје од којих су, уз претњу оружјем, тражили да им отворе сеф.

Након што су узели 160.000 евра, пљачкаши су побегли.

Запослени су одмах активирали аларм, али полиција још увек није пронашла починиоце.

Жртве су полицији рекле да су мушкарци ушли у банку и везали им руке и ноге везицама за каблове, преноси Дејли мејл.

Мушкарци су таоцима рекли да су наоружани, али "нико није видео оружје или ножеве", пренео је италијански лист Фанпаге . 

Мушкарци су наводно имали „искривљена“ лица и још увек нису идентификовани. 

Слике са места злочина показују да полиција касније истражује рупу пробијену кроз зид банке, означену са 'А'. Чинило се да је рупа била довољно велика да једна особа може провући кроз њу.

Форензички тимови су позвани да спроведу истрагу пошто су доведени детективи да уђу у траг пљачкашима, известио је Коријере дела сера. 

Банка се налази јужно од затворене пицерије на Емилио Салгари у округу Калваира у граду.

Подсетимо, пре неколико месеци, припадници кавачког клана прокопали су рупу дугачку 30 метара и ушли у зграду Суда у Подгорици. Из депоа су украли важан судски материјали и доказе, а шушкало се и да је однета велика количина кокаина.

Али то није све. Пре две недеље, непознати пљачкаши су прокопали зид једне оптичарске радње на Римском тргу у Подгорици, а потом украли велики број вредних наочара светски познатих брендова. Оптика наводи да им из радње у Подгорици украдено преко 250 комада сунчаних наочара, преноси Курир.

Судећи према фотографијама, италијански пљачкаши су добили идеју од Црногораца.

БОНУС ВИДЕО:

(Дејли мејл)