Filijala italijanske Banke BPM (Banca Popolare di Milano) u Milanu opljačkana je jutros, čim su zaposleni stigli na posao.

Prema njihovom svedočenju, četiri muškarca italijanske nacionalnosti, koji su govorili akcentom sa Sicilije i Kampanje, u banku su ušli preko picerije koja se nalazi pored.

Tamo su proveli noć, čekajući devet sati, da zaposleni dođu na posao. Tada su kroz rupu upali u banku, a zaposlenima vezali ruke i noge. Od sedmoro njih izdvojili su dvoje od kojih su, uz pretnju oružjem, tražili da im otvore sef.

Nakon što su uzeli 160.000 evra, pljačkaši su pobegli.

Zaposleni su odmah aktivirali alarm, ali policija još uvek nije pronašla počinioce.

Žrtve su policiji rekle da su muškarci ušli u banku i vezali im ruke i noge vezicama za kablove, prenosi Dejli mejl.

Muškarci su taocima rekli da su naoružani, ali "niko nije video oružje ili noževe", preneo je italijanski list Fanpage . 

Muškarci su navodno imali „iskrivljena“ lica i još uvek nisu identifikovani. 

Slike sa mesta zločina pokazuju da policija kasnije istražuje rupu probijenu kroz zid banke, označenu sa 'A'. Činilo se da je rupa bila dovoljno velika da jedna osoba može provući kroz nju.

Forenzički timovi su pozvani da sprovedu istragu pošto su dovedeni detektivi da uđu u trag pljačkašima, izvestio je Korijere dela sera. 

Banka se nalazi južno od zatvorene picerije na Emilio Salgari u okrugu Kalvaira u gradu.

Podsetimo, pre nekoliko meseci, pripadnici kavačkog klana prokopali su rupu dugačku 30 metara i ušli u zgradu Suda u Podgorici. Iz depoa su ukrali važan sudski materijali i dokaze, a šuškalo se i da je odneta velika količina kokaina.

Ali to nije sve. Pre dve nedelje, nepoznati pljačkaši su prokopali zid jedne optičarske radnje na Rimskom trgu u Podgorici, a potom ukrali veliki broj vrednih naočara svetski poznatih brendova. Optika navodi da im iz radnje u Podgorici ukradeno preko 250 komada sunčanih naočara, prenosi Kurir.

Sudeći prema fotografijama, italijanski pljačkaši su dobili ideju od Crnogoraca.

BONUS VIDEO:

(Dejli mejl)