Бранећи дечака убицу и његове родитеље тврдњама да је у нашем друштву "уобичајено да деца од малих ногу уче да пуцају и да у нашем друштву то не представља лоше васпитање" навела је да се трагедија можда не би догодила да је на улазу уместо две дежурне ученице седео неки наставник.

На ове речи заступнице породице, адвокатице Марине Ивеље, реаговала је државни правобранилац Сања Дуњић која заступа школу и државу, која је открила до се до трагедије у школи нико од ученика, наставника нити родитеља није жалио на понашање дечака убице, а да се са друге стране ни његови родитељи жалили на понашање друге деце или наставника према њему.

- Дежурство две ученице петог разреда не може да се доведе у везу са трагедијом. Њега није спречило ни то што је наставница историје, која је и сама тешко повређена, била у учионици - навела је заступница школе.

Иначе, у тужби коју су поднели отац, мајка, брат и сестра једне настрадале девојчице, они за претрпљени душевни бол и патњу траже износ од по 100.000 евра.

Заступница дечака и породице, осврнула се на тај захтев наводећи да је превисок и да није у складу са судском праксом, по којој се родитељима досуђује око 10.000 евра а браћи и сестрама пола од тог износа.

- Ово што се догодило је велика трагедија, али бол за изгубљено дете је исти за сваког родитеља - навела је њихова адвокатица и додала да суд ни овај предмет не би требало да гледа другачије.

На ове њене речи реаговала је заступница породице настрадале девојчице.

- Лицитирање новчаним износом везано за висину штете коју су претрпели и бол који осећају је скандалозно - рекла је заступница породице адвокат Снежана Дуњић.

Иначе, судија је одлучила да у наставку поступка 15. јануара буду саслушани чланови породице настрадале девојчице, а потом и дечак убица, његови тодитељи и други сведоци.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".