Braneći dečaka ubicu i njegove roditelje tvrdnjama da je u našem društvu "uobičajeno da deca od malih nogu uče da pucaju i da u našem društvu to ne predstavlja loše vaspitanje" navela je da se tragedija možda ne bi dogodila da je na ulazu umesto dve dežurne učenice sedeo neki nastavnik.

Na ove reči zastupnice porodice, advokatice Marine Ivelje, reagovala je državni pravobranilac Sanja Dunjić koja zastupa školu i državu, koja je otkrila do se do tragedije u školi niko od učenika, nastavnika niti roditelja nije žalio na ponašanje dečaka ubice, a da se sa druge strane ni njegovi roditelji žalili na ponašanje druge dece ili nastavnika prema njemu.

- Dežurstvo dve učenice petog razreda ne može da se dovede u vezu sa tragedijom. NJega nije sprečilo ni to što je nastavnica istorije, koja je i sama teško povređena, bila u učionici - navela je zastupnica škole.

Inače, u tužbi koju su podneli otac, majka, brat i sestra jedne nastradale devojčice, oni za pretrpljeni duševni bol i patnju traže iznos od po 100.000 evra.

Zastupnica dečaka i porodice, osvrnula se na taj zahtev navodeći da je previsok i da nije u skladu sa sudskom praksom, po kojoj se roditeljima dosuđuje oko 10.000 evra a braći i sestrama pola od tog iznosa.

- Ovo što se dogodilo je velika tragedija, ali bol za izgubljeno dete je isti za svakog roditelja - navela je njihova advokatica i dodala da sud ni ovaj predmet ne bi trebalo da gleda drugačije.

Na ove njene reči reagovala je zastupnica porodice nastradale devojčice.

- Licitiranje novčanim iznosom vezano za visinu štete koju su pretrpeli i bol koji osećaju je skandalozno - rekla je zastupnica porodice advokat Snežana Dunjić.

Inače, sudija je odlučila da u nastavku postupka 15. januara budu saslušani članovi porodice nastradale devojčice, a potom i dečak ubica, njegovi toditelji i drugi svedoci.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".