Министарка културе Француске Рима Абдул Малак је најавила да ц́е Велика канцеларија Легије части покренути "дисциплински поступак" против глумца.

Након тога, Депарђеов адвокатски тим се у саопштењу за јавност пита да ли је министарка културе Француске покретањем дисциплинског поступка "задала додатни ударац вец́ умируц́ој претпоставци невиности".

- Адвокатски тим се такође пита да ли је министарка Рима Абдул Малак у позицији да учествује тако активно у лову на људе и у медијском линчу којем је изложен наш клијент - , наводи се у саопштењу Депарђеових адвоката.

Снимци Депарђеа током његовог путовања у Северну Кореју 2018. године недавно су емитовани у једној популарној ТВ емисији, а на њима се види како глумац, током сусрета са женама даје неприкладне коментаре и прави гестове и звуке који опонашају сексуални чин.

"То ми је било одвратно", рекла је министарка културе, али је и истакла да није на њеном министарству да даје упутства о понашању, јер у Француској постоји "потпуна слобода стваралаштва".

Депарђе је под истрагом од децембра 2020 после тужбе глумице Шарлоте Арну, која тврди да ју је крајем августа 2018 он двапут силовао у свом париском дому.

Отада га је још десетак жена оптужило у јавности, укључујући глумицу Елен Дарас, која против њега поднела тужбу 10. септембра за сексуални напад.

БОНУС ВИДЕО: