Ministarka kulture Francuske Rima Abdul Malak je najavila da će Velika kancelarija Legije časti pokrenuti "disciplinski postupak" protiv glumca.

Nakon toga, Deparđeov advokatski tim se u saopštenju za javnost pita da li je ministarka kulture Francuske pokretanjem disciplinskog postupka "zadala dodatni udarac već umirućoj pretpostavci nevinosti".

- Advokatski tim se takođe pita da li je ministarka Rima Abdul Malak u poziciji da učestvuje tako aktivno u lovu na ljude i u medijskom linču kojem je izložen naš klijent - , navodi se u saopštenju Deparđeovih advokata.

Snimci Deparđea tokom njegovog putovanja u Severnu Koreju 2018. godine nedavno su emitovani u jednoj popularnoj TV emisiji, a na njima se vidi kako glumac, tokom susreta sa ženama daje neprikladne komentare i pravi gestove i zvuke koji oponašaju seksualni čin.

"To mi je bilo odvratno", rekla je ministarka kulture, ali je i istakla da nije na njenom ministarstvu da daje uputstva o ponašanju, jer u Francuskoj postoji "potpuna sloboda stvaralaštva".

Deparđe je pod istragom od decembra 2020 posle tužbe glumice Šarlote Arnu, koja tvrdi da ju je krajem avgusta 2018 on dvaput silovao u svom pariskom domu.

Otada ga je još desetak žena optužilo u javnosti, uključujući glumicu Elen Daras, koja protiv njega podnela tužbu 10. septembra za seksualni napad.

BONUS VIDEO: