1.КРАСТАВАЦ И КЕСИЦЕ ЗЕЛЕНОГ ЧАЈА

Ставите свеже нарезане краставце или ледене врећице зеленог чаја намочене у бадемово млеко или ружину воду на затворене очи. Ово ће смањити упалу око очију, ублажавајући знакове умора.

Фото: Јутјуб принтскрин/Ординација Београд

 

 

2. ЗДРАВА ИСХРАНА

У исхрану додајте још целера, купуса, шпаргли и банана. Ова храна има диуретичка својства која уклањају задржавање течности и уравнотежују важне катализаторе попут калијума (контролише ниво течности у телу ради смањења натечености око очију), истовремено додајући здрава влакна.

3.УКЉУЧИТЕ "АДАПТИВНЕ" САСТОЈКЕ У СВОЈУ РУТИНУ

Адаптогени су по дефиницији биљке које повећавају нашу отпорност на стрес, нервозу и умор. Пиће направљено од грмља асхваганда ублажава стрес у телу, који је обично узрок ових неугодних тамних кругова. Остали ефикасни адаптери су мак који можете додати у смути. Увек имајте свежу, хладну, природну воду са антиоксидансима. У воду коју пијете додајте неколико кришки поморанџе, краставаца, лимуна или лимете за додатни витамин Ц, за природно смањење упале и отеклина и видећете да кожа постаје светлија и глађа.

Фото: Јутјуб принтскрин/Ординација

 

 

4. НЕ ЗАНЕМАРИТЕ ОДМОР

За време циклуса здравог спавања, ваше тело улази у стање поправљања штете која се догоди током дана. Покушајте јести вечеру отприлике у исто време сваког дана и следите вечерњу рутину (туш, време за медитацију, поподневни еликсир, шта год желите) да уђете у редован циклус тако да ваше тело “зна” да је време за спавање.

5. НЕ ЗАБОРАВИТЕ КРЕМУ ЗА СУНЧАЊЕ

За сунчане дане, зими и лети, примењујте крему за сунчање са СПФ30 без цинковог оксида.

6. УЗМИТЕ ДОБАР ПРОБИОТИК

Пронађите пробиотик који може преживети стомачне киселине и населити се у цревима. Уравнотежена цревна флора помаже у апсорпцији витамина групе Б, који су такође од виталног значаја за лепу, здраву кожу.
 

(Стил)