- Изнајмили су хотел Плаза у Њујорку, чији сам тада био власник. Био сам веома заузет и нисам хтео тиме да се бавим. Били су веома фини, али пре свега упорни. Пристао сам, а остало је историја! То моје појављивање у филму било је попут ракете и било је велики успех, чак и данас у време Божића - навео је Трамп на свом налогу на друштвеној мрежи Истина (Truth).

Фото: Профимедиа

 

Раније је редитељ филма Колумбус изјавио да се Трамп ''силеџијски пробио у филм'', и да је његово појављивање у филму, поред накнаде, било услов да се филм снима у хотелу Плаза.

- Рекао је да је једини начин да снимамо у Плази тај да се он појави у филму - рекао је Колумбус.

Трамп је такве наводе оштро демантовао, оценивши редитеља као ''холивудског момка из прошлости који преко Трампа покушава да брзо дође до публицитета''.

- Ако су се осећали малтретираним или ме нису желели, зашто су ме оставили у филму и држе ме у њему више од 30 година. Зато што сам био и даље сам одличан за филм, ето зашто - навео је Трамп.

Фото: Танјуг/АП

 

Поједине Трампове присталице 2019. су се жалили што у верзији филма који је приказан те године у Канади, избачена сцена у којој се појављује Трамп.

Бивши предсеник САД је рекао да иза тога стоји канадски премијер Џастин Трудо, с којим је у то време имао несугласице.

Фото: Танјуг/АП

 

''Сам у кући 2'' наставак је филма из 1990. са Меколијем Калкином у улози Кевина Мекалистера, којег је породица случајно оставила самог на Божић и који мора да надмудри двојицу лопова, које играју Џо Пеши и Данијел Стерн.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Калкин је 2021. рекао да нема ништа против да се из филма уклони сцена у којој се појављује Трамп.

БОНУС ВИДЕО: