Како су се упознали Емануел и Брижит

Емануел Макрон је своју супругу упознао када је имао 15 година, а љубавну везу су започели три године касније по њиховом сведочењу. Међутим, ствари се компликују јер му је она била професорка - старија 24 године. Осим тога што ју је познавао као ''професорку'', знао је и као мајку његове другарице из одељења - Лоренс.

Фото: Профимедиа

 

У средњој школи Ла Провиданс 1993. године се упознају Брижит Троњу и Емануел Макрон. Она је у том тренутку била у браку, а будући председник Француске је био само ученик. Да ствар постане још чуднија, она је била у браку и током везе са Макроном.

Године 2006. долази до развода, а годину дана касније и до новог брака, првог за младог Емануела, а другог за Брижит.

Будућа прва дама је из првог брака имала троје деце, осим Лоренс (1977) која је кардиолог, ту је и инжењер Себастијан (1975) и адвокатица Тифејн (1984).

 

 

Гледај ћерку бирај мајку

 

 

Прича почиње са Лоренс која је са будућим француским председником ишла у одељење. Као кардиолог је специјализована за високоризичне кардиоваскуларне болести. Првобитно је мислила да је Макрон мало превише заљубљен у њу, међутим касније се испоставило да је заинтересован за њену мајку, пише немачки Велт.

Старији посинак од њега

Емануел Макрон је рођен 1977. године, док је Себастијен Озије, син из брака Брижит и Андре-Луја Озијеа, рођен је 1975. године. Тако је будући председник Француске постао очух Себастијену који је од њега старији.

Фото: Профимедиа

 

Чоколадна краљица

Бриџит Троњу је из Амијена и најмлађа је дете наследника Фабрике чоколаде Троњу, основане 1872. године. Сада се фабрика зове Жан Троњу и пет генерација је у породици прве даме Француске. Најпознатији су по макаронама, џемовима, паштетама, медом, али пре свега и чоколадама. Тренутно бизнис води њен нећак Жан-Александер Троњу.

Фото: Танјуг/АП

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Председник и прва дама Француске

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".