Јован Милошевић из Бајине Баште пробио је лед и први изашао пред трагача Милана Буквића. Како је сам рекао, због треме се није усудио да проба да освоји вишу понуђену суму, али је са тремом ипак успео да се избори и заслужи своје место у финалној Потери.

Фото: Принтсцреен ртс

 

Једина дама у тиму, Анкица Агић, иако је у првој рунди показала завидно знање у другој није имала среће, те није успела да одбрани освојену суму. Потом је уследио окршај бивших колега са Факултета политичких наука. Двадесетпетогодишњи Филип Ковачевић прижељкивао је као трагача управо Буквића, са којим је заједно слушао предавања из предмета Политичка историја Југославије.

Фото: Принтсцреен ртс

 

Филип је са присутнима, па и публиком, поделио једну занимљивост из студентских дана рекавши како је на вежбама из поменутог предмета време за разговор било подељено тако да је 80% времена било за Милана, 10% за професора и 10% за све остале. Буквић је са осмехом на лицу потврдио причу, док се Јован Мемедовић надовезао речима:

- Филипе, хвала Вам за ову информацију. Сада тек схватамо о чему се ту ради. Сада смо комплетирали опште мишљење о њему и његовој биографији.

Најмлађи такмичар, Лука Борош (23) из Београда наступао је последњи, храбро прихватио вишу понуђену суму, а потом одбранио 600.000 динара.

Тројица такмичара су потом направила 16 корака предности, Буквића је деконцентрисала прва грешка због брзоплетости, након чега су га момци вратили још пет пута и освојили милионску суму!