Жена из Индије је успела да шокира цео свет само тиме што се пробудила из дубоког сна.

Буји Ама (52) из Берхампура у Индији, задобила је тешке опекотине током пожара у њеној кући 1. фебруара ове године. Буји су са опекотинама које су покривале половину њеног тела превезли у болницу на лечење, али су је убрзо након збрињавања вратили кући.

Услед лоше финансијске ситуације њене породице, нико није могао да приушти неопходну негу или другу болничку установу која би је лечила, а онда након неколико дана није отварала очи.

Супруг госпође Ама, Сибарам Пало, верујући да је мртва, договорио је да је превезу у крематоријум.

- Мислио сам да је мртва, обавестили смо друге у околини да организују комби за превоз тела до крематоријума - рекао је он за "Тајмс оф Индиа".

Фото: Профимедиа

 

Жена која је пратила Буји у комбију, рекла је да су скоро завршили све припреме за кремацију, а онда је она одједном отворила очи!

- У почетку смо били престрашени јер никада нисмо доживели тако нешто, иако смо чули неке приче - објаснила је жена која је била у комбију са Буји, а преноси "Дејли мејл".

Возач који је првобитно био позван да преузме тело госпође Ама из њеног дома у 9 сати је поново био позван да је преузме, живу и здраву из крематоријума и то само пола сата касније!

Према крематоријуму, локално становништво не мора да пружи извод из матичне књиге умрлих на увид да би обавили последње обреде за члана породице.

Последњи обреди су од велике важности у индијској култури и снажно су повезани с природним окружењем. Када особа умре, тело се ставља на трску простирку или на под. То симболизује да се смрт дешава у наручју земље.

Посебна вода се сипа у уста умрлог, пале се свеће, а поред тела се поставља чинија са пиринчем. Тело треба да буде однето до крематоријума са покривеним очима. Срећом, породица Буји Аама је очигледно пропустила овај детаљ, што им је омогућило да је виде како отвара очи.

Ово није први пут да је неко у Индији устао из "мртвих". Прошле године, у октобру, веровало се да је новорођенче било мртво при рођењу. Отац је обавештен о вестима одмах након што се његова супруга породила у приватној болници. Издата је смртна листа, а тек када су стигли до крематоријума, новорођенче је почело да плаче.

БОНУС ВИДЕО: