Мичел је проглашен кривим на лондонском суду по десет тачака за силовање, три тачке за силовање детета млађег од 13 година, једној тачки за отмицу и кршење забране о злостављању.

Заменик помоћника комесара Стјуарт Канди рекао је да су Мичелови поступци "дрска злоупотреба моћи.

"Знам да је ово још један случај који ће утицати на поверење људи у нас. Чинимо више него што смо чинили претходних деценија да ослободимо полицију оних који угрожавају наш интегритет, додао је он, преноси Ројтерс.

Брутални напад

У септембру прошле године, Мичел је силовао жену претећи јој ножем пре него што јој је ставио повез преко очију, везао јој руке кабловима и натерао је да уђе у његов аутомобил. Жена је касније успела да побегне, при чему јој је помогао случајни пролазник.

Мичел је суспендован након оптужби, а затим отпуштен из полиције у децембру после убрзаног саслушања о недоличном понашању због кршења претходне наредбе о забрани злостављања.

Након његовог хапшења, претходна истрага о силовању против њега је поново отворена, што је резултирало са још шест оптужби у вези са другом жртвом између 2014. и 2017. године.

Метрополитен полиција је била оптерећена вишеструким скандалима последњих година, након низа случајева високог профила који укључују силовања, злостављања и убиства која су починили њени припадници.

Независна истрага прошле године закључила је да је лондонска полиција институционално расистичка, мизогинистичка и хомофобична.

БОНУС ВИДЕО: