Напади стижу са свих страна, а говори се о њеној дисквалификацију, јер како тврде Албанци и Хрвати, песма позивање на враћање Косова и велича национализам, док сама певачица истиче да такве тврдње немају везе са везом и да песма говори о љубави и борби добра и зла.

Сада се огласио сам врх забавног програма, тачније бивша уредница забавног програма и супервизорка поменутог такмичења, која је открила свој суд, а споменула је и Анеђелину дисквалификацију, као и саму песму.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRESKVICA (@brrrreskvica)

 

- Наша уредничка селекциона комисија је гласала како је гласала и сви текстови су свима били предочени. У текстовима који су на ПЗЕ ове године ничег нема спорног. Ми смо раније године имали тако неку ружну реч, па сад ми упозоримо да није баш та реч адекватна, нешто се нама не свиђа, наша лекторка каже то је легитимна реч у српском језику, али ми кажемо да, али само да знате да можете да се нађете у проблему пред жиријем или неким, они ће рећи то, па сад ви како хоћете, исправите, они углавном исправе. Кад је псовка нека или нешто, мислим, то не подржавамо - рекла је она и додала:

- Текстови, то, текст "Гнездо орлово", потпуно је нормалан текст у који може свако да учита шта хоће. Као што може у тексту било које од других песама да учита шта хоће. Можда овај мање или више због мелодије, па их асоцира на овај мелос или онај. Да ли су Срби, да ли су Албанци, ко против кога ратује, ко се диже, куд олује иду и тако даље. То је све ствар личног учитавања и доживљаја. У тој песми нема ниједна реч која је спорна, увредљива, да о другом народу говори. Чак када је Џамала победила, она је била експлицитнија у тексту. Татари, '45-а, протерани, Сталин. И она је о томе говорила, да она о томе пева. Дакле, то је била једна политичка тема. Када кажемо политичка тема, па није политика нешто, политика је све око нас. Наш живот, цео, је политика. Људи имају тако те предрасуде, као "ја нећу ништа политички". Душо моја, те ципеле које си купила, све ти је то политички. Зато што, политика је начин на који ми организујемо да живимо. То није нека делатност са Бога или са Хиландара. Не, него то је начин на који ми организујемо наш живот.

Фото: Милена Анђела

 

 

Оливера је истакла да не постоји апсолутно ниједан разлог за њену дисквалификацију.

- Не, ниједна песма са ПЗЕ, без обзира да ли је Анђела, да ли је ова друга или трећа, што се текста тиче, све је регуларно. Може свака да победи, нећемо имати никаквих проблема. Текстови тих песама су потпуно, потпуно како треба. А, то што је хајп сада, једни против других, обрачуни, ови, они, то је свет у којем ми живимо. Она није за то одговорна - додала је Оливера за Телеграф.

БОНУС ВИДЕО: