Наиме, већ за прву филмску улогу у "Јужном ветру" добио је награду за дебитанта године на фестивалу „Филмски сусрети“ у Нишу. Постао је неодољиви плавушан о којем маштају бројне младе даме, а сви из света глуме имају исти став - сматрају да да је за њега само небо граница.

Фото: АТА имагес

 

 

Међутим осим по маестралној глуми, Грбић је постао веома интересантан, јер има ИQ 156, те носи ласкаву титулу најпаметнијег глумца на нашим просторима, а вероватно и шире!

Наиме, када је уписао средњу школу, Лука је почео да волонтира у НТЦ центру и ту је сазнао за Менсу, организација која окупља особе са искључиво високим степеном интелигенције. Лука је урадио тест и дошао до 156 ИQ, како је рекао у једном интервју, до оне границе до које ради овај тест. Одмах је постао њихов члан.

- По упису у средњу школу, почео сам да волонтирам у НТЦ центру. Преко оснивача овог програма учења Ранка Рајовића чуо сам за Менсу. Одлучио сам покушам. Ниједан резултат ме не би поразио. Први пут нисам прошао и фалила су ми три бода. Знао сам да ће следећи пут бити боље и остварио сам резултат 156, до границе до које се мери овај тест. Отишао сам на први састанак и упознао врло занимљиве људе - рекао Грбић.

Фото: АТА имагес

 

 

Открио је и да је на једном кастингу слагао, јер је жарко желео да добије улогу, несвестан да је та лаж могла скупо да га кошта.

Из страха сам одговорио да знам да возим. Нисам осетио тежину те своје безазлене лажи док није требало да возим аутомобил. Редитељ Милош Аврамовић ми је рекао данас снимамо сцену кад возим кола. Отишао сам брзо на интернет и укуцао како се вози аутоматик. Неким чудом то је прошло добро. Имао сам, на срећу, помоћ каскадера, који ми је рекао да се смирим - признао је.

А његовом шарму није одолела ни глумица Ивана Дудић.

- Знаш ко ми се свиђа, он је пресладак, то увек говорим. Лука Грбић. Знаш како сам му се удварала, пошто је он баш млађи од мене? Питала сам га да ли хоће да га водим у Мек - кроз осмех је глумица открила.

На питање да ли има неосварених жеља, с обзиром да је врло млад дошао до висина, имао је занимљив одговор.

Фото: АТА имагес

 

 

- Да скинемо јарам ропства са себе. Да очистимо Србију, да не загађујемо државу и да живимо у граду који волимо, да га не кваримо, да прекинемо да конзумирамо као ненормални. Свим незаситим људима желим да се засите већ једном и да не узимају више него што могу да поједу. Ја имам све што ми је потребно за срећу. Треба ми само да радим и будем с људима које волим - објаснио је.

Током једног интервјуа открио је да је заузет, али никада није причао о свом љубавном животу, нити је откривао идентите девоја. У јавности се појавио само једном са заносном бринетом, за коју су сви мислили да је Лукина лепша половина.

Лукин пут до успеха

Лука Грбић рођен је 15. децембра 2000. године у Београду.

Глумом је почео да се бави у Уметничној радионици Кесић, као седмогодишњак. Као полазник те радионице играо је у више представа, док је касније био ангажован и на снимању телевизијских реклама. Био је водитељ Глумијаде, првог међународног фестивала дечје драмске игре, одржаног у априлу 2016. године.

Улогом Ненада Мараша скренуо је пажњу на себе, а управо ангажман у "Јужном ветру" пресудио је да упише глуму.

Фото: АТА имагес

 

 

Паралелно са завршном годином Прве београдске гимназије, 2018. године уписује студије на ФДУ, где је и дипломирао 2022. године у класи професора Срђана Карановића. Прву професионалну улогу у позоришту, одиграо је у позоришту Атеље 212 , у представи "Син" писца Флоријана Зелера

Након „Јужног ветра“, Лука је добио прилику да се докаже и у другим пројектима, као што су: „Бисер Бојане“, „Тајне винове лозе“, „Кошаре", "Што се боре мили моје", "Посета".

Страствени је возач мотора, а годину дана након положеног возачког испита на њему је прешао пут дугачак шест хиљада километара иако пре тога није имао било какво искуство. Иако је по професији глумац, има склоности према писању. За завршну сцену представе "Идиот" у режији Ивице Буљана, написао је свој текст који описије као мантру.

БОНУС ВИДЕО: