Ове даме су времену бивше Југославије дале посебну ноту лепоте! Њихова лица су упечатљива и данас, а бацале су милионе у транс широм региона. Зато нас уопште не изненађује чињеница да се за њихов савршен изглед чуло и много даље од суседних земаља!

Где год би се појавиле, сва пажња би се преусмерила на њих! Многи мушкарци су "облетали" око ових жена, а значли су, чак, и да се потуку. Њихова ванвременска лепота правила је раскол и у познатим бендовима.

Стално су биле присутне у медијима, а часопис, на чијој насловници би се појавила нека од њих, био би продат у рекордном броју!

Ево ко су припаднице лепшег пола, које су обележиле Југославију својим стасом:

Беба Лончар

Иако је млађе генерације знају као супругу Јосипа Радељака Дикана, Беба Лончар је много више од тога. Након филма "Љубав и мода" било је кристално јасно да Југославија има велику глумачку звезду чија лепота обара с ногу. Звали су је и "београдска Бриџит Бардо".

Фото: Профимедиа

 

 

Била је лудо заљубљена у плејбоја Дејана Божовића, а након везе с њим удала се за Дикана с којим има сина Леа. Данас живи у Београду, има 79. година и ретко се појављује у јавности.

Оливера Катарина

Због певачице Оливере Катарине мушкарци су се буквално тукли сваке вечери у објектима где је она наступала. Југославија пре ње звезду таквог калибра није имала. Била је глумица и певачица, а у каријери јој је помогла веза с Титовим обавештајцем Ратком Дражевићем.

Фото: Архив Новости

 

 

Наступала је широм света и Европе, а њена лепота и харизма биле су фаталне по сваког мушкарца који јој се приближио у емотивном смислу. Данас има 82. година и живи у Београду.

Дијана Бећировић

Рођена је у селу крај Тузле које је остало у шоку када се сликала гола за Старт 1981. године. Шушкало се да је фатална Дијана била у вези с Ал Паћином, а за време рада на италијанском РАИ-ју интервјуисала је двојицу Папа.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

 

Њеној лепоти нису одолели ни познати,а ни непознати мушкарци, па су се због ње, наводно, потукли и чланови групе Бијело дугме, клавијатуриста Владо Правдић и фронтмен Горан Бреговић, с којим је била у вези неко време у доба њихове највеће славе.

Ана Сассо

Ана Сассо у мокрој мајици у реклами за Пипи вероватно је сцена коју знају чак и они који су рођени десет или двадесет година касније. Рођена Бугојанка која и данас живи у Сплиту.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Sasso (@sasso.ana63)

 

Окитила се и титулом Мисс Југославије 1982. године те је ушла међу седам најлепших на свету на избору за Мис света. Ана данас изгледа атрактивно, а у вези је с једним сплитским лекаром.

Бернарда Маровт

Фото: Јутјуб принтскрин/Sắc Việt Nam Hương

 

 

Најлепша мис Југославије добро је уновчила своју титулу, јер је на врхунцу популарности дневно од реклама зарађивала по 3000 долара. У неким анкетама на простору бивше Југославије Бернарда Маровт проглашена је за најлепшу мис Југославије која је икад изабрана.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: