Наиме, ова заносна плавуша однела је победу у конкурнцији од чак 111 девојака.

На такмичењу је учествовала и мис Србије Ања Радић, која је ушла у топ 10 када је реч о спортским дисциплинама.

Мумбај је протеклих дана био центар лепоте, а на раскошној церемонији луксуз се видео на сваком кораку. Међутим, оно што је све оставило без текста јесте Кристинин очаравајући изглед. Има само 23 године, студира право и бизнис администрације, а говори течно неколико језика: енглески, пољски, словачки и немачки језик.

Поред манекенства велика јој је страст и музика, те се и на том пољу школовала девет година, свира флауту и виолину.

Фото: Танјуг/АП

 

Замољена да се осврне на питања која посебно утичу на здравствену заштиту жена, Кристина Пишкова, говорила је о уклањању стигме и стида око менструације, рекавши да је „бити жена дар“, те је истакла да то не сме бити табу тема. Многе је шокирао њен став, као и храброст да прича о стварима које су обично предмет стида.

Што се тиче самог хуманитарног рада, Кристина Пишкова каже да је највише поносна на отварање школе енглеског језика за напуштену децу у Танзанији.

Фото: Танјуг/АП

 

Будући да је образовање њена страст, одлучила је да отвори своју фондацију у Чешкој Републици, усмеравајући се на пружање разних образовних програма не само за децу, већ и за старије особе и особе с менталним инвалидитетом.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss World (@missworld)

(Стил Курир)

БОНУС ВИДЕО: