Naime, ova zanosna plavuša odnela je pobedu u konkurnciji od čak 111 devojaka.

Na takmičenju je učestvovala i mis Srbije Anja Radić, koja je ušla u top 10 kada je reč o sportskim disciplinama.

Mumbaj je proteklih dana bio centar lepote, a na raskošnoj ceremoniji luksuz se video na svakom koraku. Međutim, ono što je sve ostavilo bez teksta jeste Kristinin očaravajući izgled. Ima samo 23 godine, studira pravo i biznis administracije, a govori tečno nekoliko jezika: engleski, poljski, slovački i nemački jezik.

Pored manekenstva velika joj je strast i muzika, te se i na tom polju školovala devet godina, svira flautu i violinu.

Foto: Tanjug/AP

 

Zamoljena da se osvrne na pitanja koja posebno utiču na zdravstvenu zaštitu žena, Kristina Piškova, govorila je o uklanjanju stigme i stida oko menstruacije, rekavši da je „biti žena dar“, te je istakla da to ne sme biti tabu tema. Mnoge je šokirao njen stav, kao i hrabrost da priča o stvarima koje su obično predmet stida.

Što se tiče samog humanitarnog rada, Kristina Piškova kaže da je najviše ponosna na otvaranje škole engleskog jezika za napuštenu decu u Tanzaniji.

Foto: Tanjug/AP

 

Budući da je obrazovanje njena strast, odlučila je da otvori svoju fondaciju u Češkoj Republici, usmeravajući se na pružanje raznih obrazovnih programa ne samo za decu, već i za starije osobe i osobe s mentalnim invaliditetom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss World (@missworld)

(Stil Kurir)

BONUS VIDEO: