Лане Гутовић био је у браку са Биљаном Кнежевић. О првом венчању никада није причао, ни име супруге никада није желео да открије у јавности.

Фото: АТА имагес

 

Биљана данас ради у Позоришту на Теразијама.

Развео се још пре тридесет година и из тог брака има ћерку Милицу која је наследила очев таленат. Поред ње, из првог брака глумац је добио и ћерку Невену.

Овај брак потрајао је свега једну деценију, након чега су се разишли, као пријатељи. У јавности није желео да коментарише развод, али је неколико година касније то прокоментарисао рекавши да му развод није тешко пао јер није се ни развео, алудирајући на ванбрачни статус. Лане је неко ко се није сликао са својим партнеркама. Приватни живот на тацни му никада није годио.

Фото: АТА имагес

 

Изјава коју многи памете када је реч о овом глумцу је његов став о женама.

"Мој отац је имао већу слабост према мојој сестри него према мени, па када ми је давао упутства како да се понашам према женама када стасам као мушкарац, увек ми је говорио да би требало да се чувам тога да не ојадим неку девојку, да је својим понашањем не учиним нижом, зато што је њено место далеко више од онога где смо ми као људи углавном спремни да је сместимо", испричао је једном приликом Лане, а овом изјавом је остао упамћен:

"Уображавао сам да волим добре жене, а онда су ми те “добре” показале да ја не умем да те добре жене препознам. Глуму нисам користио за освајање јер није било потребе. Мене жене воле и радо су у моме друштву. То њихово друштво ја користим на разне начине. Ако будем описивао те начине, овај интервју промениће жанр и прећи у домен порнографије".

Курир